– Vi har et rekordantall frivillige og riggegjengen fortjener en applaus for at vi er kommet så langt som vi er, sier fæstivalsjef Stein Inge Pedersen i ei pressemelding.

Tre dager før den lokale festivalen braker løst, er både scene, VIP-telt og boder klare. I år er det flere nyheter på festivalområdet som “fast track” og egen matbod.

Pia Karlsen og Tirill Johnsen (fra venstre) er noen av årets frivillige som synes det er viktig med en skikkelig festival i Vesterålen. Foto: Deadline

Streetfood og “fast track”

– Kvitnes gård skal servere streetfood på festivalområdet, og det gleder vi oss til. Vi har alltid ønska å være så lokal som mulig, og med Kvitnes på laget vet vi at også maten som serveres er lokal, forteller han.

Til tross for økte kostnader og usikre tider, har festivalen valgt å gå all-in for å levere en uforglemmelig opplevelse til publikum, ifølge dem selv.

Festivalsjef Stein Inge Pedersen. Foto: Deadline

Festivalsjefen legger likevel ikke skjul på at de økte kostnadene er bekymringsverdig for en arrangør.

– Vi er mange som jobber på spreng med å arrangere festival i år også. Fæsterålen er utrolig heldig med engasjementet fra vårt frivillige team. Om vi tør satse igjen neste år, får tiden vise. Årets Fæsterålen blir uansett historisk, sier han i pressemeldinga.

Riggsjef Tony Letho har rigget helt siden lørdag for å få festivalområdet klart til helgas festival. Foto: Deadline

Rekordantall med frivillige

Tirsdag kveld ble det avholdt informasjonsmøte for de frivillige på festivalen. Med over 250 frivillige, var det rekordoppmøte.

– Spekteret av frivillige er stort, alt fra bedriftsledere til videregåendeelever, sier festivalsjefen. Det er som vi nå har sagt i mange år, uten frivillige og samarbeidspartnere; ingen Fæsterålen, forteller han.