Det er ikke hver dag en bygård midt i Sortland sentrum legges ut for salg. For 17 millioner kroner kan næringsbygget i Strandgata 17 nå bli ditt.

Bygget fra 1961 består av butikklokaler og kontorer, og huser i dag Intersport. Bygget har tre etasjer, og et totaltareal på 1402 kvadratmeter.

- Bygningen har et stort utviklingspotensiale, da heis og trapp mellom alle etasjer er strategisk plassert i bygningen i forhold til inngangsparti, noe som skaper mange muligheter for utvikling av ulike konsepter, heter det i annonsen på finn.no.

Første etasje er i dag utleid til Intersport.

- Men bygget kan fristilles for kjøper om man ønsker å forandre forretningsstrukturen i bygget. Det kan også være muligheter for å forlenge leieavtalen om dette er ønskelig, heter det i annonsen.

Eiendommen har sju pakeringsplasser i parkeringshuset i kjelleren av bygget, samt fem foran bygningen i Strandgata.

Eier av bygget, Tanja Jægtnes Bech, sier til VOL at hun ønsker å se om det er interesse for bygget i markedet.

- Vi fikk takst på bygget i forbindelse med utleie av lokaler. I en slik prosess ønsker vi nå å teste det for salg, sier hun.

Sammen med ektemannen Harald Bech driver hun også sportsforretningen i bygget. Den har de ingen intensjoner om å avvikle.

- Skulle det bli et salg av bygget kan den fortsatt drives i gården, eventuelt en annen plass. Det tar vi som det kommer, sier hun.