Siden 2012 har Tove Wensel vært kjøpmann og drevet Rema 1000-butikken på Andenes gjennom sitt selskap Tove Wensel AS.

2,5 millioner i minus

Wensel overtok driften 1. oktober 2012. Butikken hadde ifølge Brønnøysundregistrene betydelige underskudd både i 2012 og 2013. I oppstartsåret 2012, omsatte Wensel for 9,5 millioner kroner de tre månedene hun drev butikken. Driftsresultatet ble et minus på 882.000 kroner. I sitt første hele driftsår, 2013, omsatte Wensel dagligvarer for 41,8 millioner kroner, og fikk et driftsresultat på minus 1,25 millioner kroner. Regnskapstallene for 2014 er ikke klare ennå, mens Wensel opplyser til Andøyposten at resultatet ble et minus på cirka 500.000 kroner.

Slutter 28. juni

Wensel bekrefter overfor Andøyposten at hun gir seg som Rema-kjøpmann.

– 28. juni er det slutt, sier hun. Wensel oppgir de økonomiske resultatene og vanskeligheter med å kombinere jobben som kjøpmann med små barn og en mann som er fiskebåteier.

– Jeg stortrives i jobben, men velger å gi meg på grunn av dette, sier hun.

Fra Mosjøen

Regiondirektør i Rema 1000 Thomas Brede Johansen sier til Andøypostens at han har respekt for at Wensel gir seg.

– Hun syntes det ble for tøft økonomisk. Hun leverte en veldig god vekst i omsetningen, men kostnadene ble for høye, og da er det en ærlig sak å gi seg, sier han.

Johansen opplyser at Anders Lian Fagerli, som overtar som Rema-kjøpmann på Andenes 28. juni, har lang erfaring fra dagligvarebransjen.

– Han er født og oppvokst i Rema, og er i dag nestkommanderende ved Rema-butikken på Halsøy i Mosjøen. Johansen opplyser at siden det er snakk om en virksomhetsoverdragelse, så blir alle de ansatte med over i det nye selskapet.