Det er klart for årets siste 1.divisjonskamp og Øksildamene møter denne gangen Lier fra Østlandet. Lier er et lag som har blitt sterkere og sterkere i løpet av sesongen og har tatt sett fra OSI og slått Koll 2 med 3-0 i sett.

Bla med piltastene for å se alle bildene!

- Vi har tapt mot begge disse lagene og det er dermed tydelig at Lier har hatt en formstigning. Våre jenter er allikevel i kamphumør og vi er veldig klare for en seier på hjemmebane. Vi synes at vi har vist gode takter og vi har veldig lyst til å levere en hjemmeseier til vårt publikum som en liten førjulsgave, sier trener Hanne Steen til Vesterålen Online.

- Kjempeartig

- Det virker som dere har hatt det artig i høst?

- Vi har hatt det kjempeartig. Det har vært stor aktivitet og høgt tempo i mange uker. Men jeg synes de sportslige prestasjonene har pekt oppover. Vi har veldig mange gode prestasjoner, sier Steen til VOL.

- Dere kom til semifinale i cupen i år og tapte mot Norges beste lag, men gjorde likevel en god prestasjon. Er det sånn at laget hever seg jo bedre motstanderen blir?

- Ja, det kan se sånn ut, men jeg synes også vi har levert gode kamper mot antatt svakere motstandere. Vi har nettopp spilt en rankingturnering der vi jobbet konsentrert og jobbet på hver ballveksling. Jevnt over har nivået blitt litt høgere, forteller Steen.

Mentaltrening

- Hva må dere gjøre for å vinne mot Lier?

De har levert gode resultater i det siste. Det blir ikke en lett kamp. Vi må levere det vi har gjort før. Være grundig og konsentrert. Det er veldig viktig med den mentale forberedelsen. Vi må forberede oss på at dette blir en tøff kamp og at det ikke blir enkelt, forklarer Steen.

- Betyr det noe at Øksil har hatt flere spillere på landslaget og fått spilt flere kamper på høyt nivå?

- Jeg tror det betyr mer at vi har spilt gode kamper i lag. Det som er viktig er at vi har et god samhandling i laget og laget er samstemt i og utenfor banen. Det viktigste er ikke hva enkelspillere gjør utenom. Det er viktigere og jobbe med miljøet vi har i laget og få et godt lagmiljø, jobber for det samme sammen og ikke individuelt. Sånn sett kan landslagsaktiviet være forstyrrende der noen spillere er ute av det i en periode, mener Steen.

Jubelstemning

- Betyr det noe for laget hvor mange som kommer for å se på dem eller er de så konsentrert at det ikke er forskjell på om det er 50 eller 250 som kommer?

- Det betyr veldig mye og det er artig å spille for publikum og kjenne at de er med. Vi opplever at publikum mer og mer er mer og i siste kamp var det skikkelig stemning med et løssluppent publikum. Første kampen lurte de nok på hvordan de skulle oppføre seg. Nå blir de mer og mer med jubelsstemningen på banen. Det er lenge til neste hjemmekamp. VI har en bergenstur i januar men neste hjemmekamp er ikke før i februar. Så vi håper at vårt publikum møter opp og får med seg en sportslig opplevelse i førjulsstria. Vi gleder oss, avslutter Øksiltrener Hanne Steen.