Lørdag hadde Stokmarknes orienteringslag stand i sentrum av tettestedet.

- Årsaken til at vi står her er at vi ønsker å informere om våre aktiviteter, forklarer Geir Higraff til VA.

Han sier til avisen at det kommer til å være mye friluftsaktivitet arrangert av O-laget fremover.

Mandag er det kart- og kompasskurs i Trolldalen, og allerede torsdag er det orienteringsløp fra campingplassen i området.

Parallelt arrangeres det «Finn-frem-dagen» i samarbeid med Vesterålen turlag.

Stort sett hver eneste torsdag fremover vil det bli arrangert orienteringsløp. Løpene er i Hadselmarka, Lekangmarka og Melbumarka. I september planlegges orienteringshelg i samarbeid med orienteringslaget på Sortland. På tirsdager er det O-løp på Sortland, og det er ikke sjelden at orienteringsinteresserte hadselværinger drar dit for å finne frem.

- Vi pleier å ha flere løypevalg, med ulike lengder. Man kan delta for å klare løpet på kortest mulig tid, eller bare ta det som en tur i marka, opplyser Geir Higraff.

Orienteringslaget forklarer at du kan drive med såkalt turorientering når du selv vil. Det går ut på å finne poster i terrenget ved hjelp av kart og kompass, når du vil - og i det tempoet du selv ønsker. Postene ligger ute fra mai og ut september. Kompass er ikke noe must for å finne frem, men det kan være en fordel.

På sportsbutikkene kan man hente ut informasjon og klippekort.

Til topps på Hadseløya arrangeres for sjette året. På toppene står det postkasser, og toppene på øya er godt mulig å nå uten klatreutstyr, opplyses det.

Det finnes egne kart og klippekort for «Til topps»-turene.