Torsdag formiddag åpnet dameklesbutikken Unik på Sortland.

Butikken blir nærmeste nabo til frisørsalongen Sax & Kam i Galleriet.

– Skal føle seg unike

For en stund siden måtte eierne av butikken Induco legge ned på grunn av flytting, og siden da har kvinner på jakt etter voksen mote ikke hatt så mange alternativer.

Derfor øynet lofotværing Trine Karlsen og vesteråling Ann Karin Grindhaug muligheten og tok kontakt med de mestselgende merkene i voksen-segmentet.

Resultatet ble butikken Unik.

– Vi skal ha oss en skikkelig vesterålsk turné på gamlehjemmene, og vi håper å skape litt glamour og fest. Vi må være fleksible, og oppsøke en del av kundene hvor de er. Vi vil fortsette med visninger i losjen, slik Induco også gjorde. Du skal føle deg fin når du er i livets høst, sa daglig leder Ann Karin Grindhaug tidligere i måneden.

BLIR OVER DOBBELT SÅ STOR: Lokalet er i dag på 75 kvadratmeter, men butikken blir på 200 kvadratmeter når alt skal være klart i november. Foto: Gaute Bergsli

Blir mye større

Torsdag var det altså åpning, men kun av en mindre del av butikken.

– Nå har rundt 75 kvadratmeter av butikklokalet åpnet. I november utvider vi butikken til 200 kvadratmeter, så det blir en stor butikk. Det er årsaken til at vi ikke har en stortstilt åpning nå i dag, sier Grindhaug.

Rett etter åpningen var det likevel et titalls ivrige kvinner innom for å finne seg «voksne» moteklær.

VOKSENMOTE: På ivrig jakt etter åpningstilbud. Foto: Gaute Bergsli