I forrige uke kom det på plass, det delvis gjennomsiktige fotografiet av skulpturen "Dager og netter", som nå fungerer som vegg i paviljongen.

Det er Stokmarknes Vel som står bak. Den 16. til 19. august arrangerer de marked i sentrum, med aktiviterer på og rundt paviljongen og torget.

– Vi håper på full trøkk alle fire dagene, sier Kate Adolfsen-Trabelsi og Vigdis Ebeltoft i velforeninga.

Lokale mattilbydere

Stokmarknes Vel har i år utfordret lokale mattilbydere. Europeisk matmarked som i fjor var å se, kommer ikke tilbake før til neste år. Velforeninga lover uansett et godt utvalg denne sommeren, blant annet god sjømat.

Det kommer også andre utstilller, som byr både på klær, bilder og smykker.

Større torg

Nytt av året er utformingen av torget. Stokmarknes Vel har fått tillatelse av Hadsel kommune til å rive fire meter av veggen som skiller torget fra parkeringsplassen nedenfor Rønningkiosken. Parkeringsplassen blir dermed stengt for biler og heller brukt til markedsplass.

En av kveldene blir det utendørs dans og levende musikk, og salg av mat og drikke.

Hederspris

For første gang i historien skal det dessuten deles ut hederspris under Markedet på Stokmarknes.

– Det er hemmelig hvem det blir. I år har Stokmarknes Vel tatt en diktatorisk avgjørelse, men ønsket er at dette etter hvert gjøres på en demokratisk måte. Vi er uansett helt sikre på at alle er enig i avgjørelsen vår, sier Adolfsen-Trabelsi.

Stokmarknes Vel vil også arrangere markedsaktiviteter disse dagene.