Onsdag fikk enhetslederne i Øksnes-barnehagene og SFO-ansvarlige kursning i den nye portalen som lanseres fredag. Foto: Olav Stranda

Småbarnsforeldre i Øksnes slipper å levere søknad i papirform når de i fremtida skal søke SFO- og barnehageplass. Fra fredag av vil alt skje elektronisk via nett.

- Søkeprosessen blir nå mye mer lettvint. Folk lurer gjerne på hvor de skal søke, hvordan og til hvem. Nå er det bare å gå inn på hjemmesida til kommunen, og levere søknaden elektronisk. Det forteller Olav Stranda, IKT-ansvarlig i Øksnes kommune, til VOL.

Onsdag og torsdag har enhetslederne i barnehager og SFO-ansvarlige i Øksnes blitt kurset i det nye systemet. Fredag blir det lansert på kommunens hjemmesider.

- Dette gjøres flere steder i landet allerede, vi kommer nå endelig etter. Dette er et skritt i retning av at Øksnes skal bli e-kommune, sier Stranda.

Når SFO- eller barnehagesøknaden er levert på nett får du bekreftelse og videre instruksjoner på mail. Innlogging skjer via minID.

- Når ungene er tildelt plass får foreldrene varsel på sms, og mulighet til å svare inne på portalen, forklarer Stranda.

Fordi det er felles opptak, skal også de som søker til private barnehager gjøre dette via kommunens hjemmesider.