Mats Celius Oshaug leder idrettshallene i Hadsel. Foto: Knut Ivar Aarstein

- Dette var en unik mulighet til å få bidratt mer til idretten. Det florerer ikke av jobber med mulighet til å jobbe full tid med idrett verken lokalt eller i Nord-Norge, så denne jobben hadde jeg lyst på, sier Mats Celius Oshaug (26). Melbumannen har gjort seg bemerket innen turnmiljøet i Nord-Norge gjennom strukturert og målrettet jobbing for idretten som står hans hjerte nærmest, nemlig turn.

- Tre haller i en kommune, som alle er i ferd med å fylles av aktivitet vitner om stor idrettsglede, sier han. - Jeg vil at flest mulig skal få være i aktivitet lengst mulig. Min jobb blir å koordinere aktivitetene, og sørge for at hallen blir stående tom minst mulig. Helst vil vi at det skal være masse aktivitet i helgene også, sier Oshaug.

To gode søkere

Det har ifølge styreleder Kristian Eilertsen vært tolv gode søkere på stillingen.- Vi syntes Mats pekte seg litt ut med det han har fått til innenfor idretten på relativt kort tid. Han er i styret i Nordland turnkrets, og har gjort seg bemerket innen sin idrett. Vi har hele tiden hatt en veldig klar tanke om at det må være en driftsleder knyttet til hallen, for nå når den reiser seg kommer også hverdagen, sier Eilertsen.

Blir tilgjengelige

Han sier videre at hallen kommer til å bli driftet på en måte der alles interesse blir ivaretatt.

- Vi skal levere økonomi, tilgjengelighet og idrettstilbud. Vi skal ivareta publikum og sponsorer. Flerbrukshallen er på det nærmeste fullbooket, og et samme ser ut til å gjelde Hadselhallen. Der har spesielt håndball fått økt sin aktivitet. Ennå er det noe ledig kapasitet i Vesterålshallen, ser det ut til, sier Eilertsen.

Driftsmodellen er at den nye flerbrukshallen skal eies av idretten, mens de to andre hallene skal eies av kommunen. Hallene skal stå for drift og utleie, slik at kommunen netto betaler det den betaler i dag, og ikke skal belastes for større utgifter enn den har i dag.

- Uten denne modellen ville vi ikke fått noen ny idrettshall i kommunen, smiler Mats Oshaug.