Bobby er endelig kommet hjem til Bente Engesrønning. - Han er ved godt mot, sier hun. Foto: Privat

Litt før klokken ni i dag mottok hundeeier Bente Engesrønning en hyggelig telefonsamtale. Etter ti dager på rømmen er hennes to år gamle labradormiks blitt funnet.

- Vi er ubeskrivelig lettet. Dette er en lykkedag for alle, sier eieren til VOL.

Utslitt

Det skal ha vært de to venninnene Linn Angelica Nilsen og Inga Elise Olsen (bildet) som leier en bolig i Åsveien på Stokmarknes som skal ha funnet hunden.

- Jentene var på tur til skolen. Og mens de begynte å låse døra, så de over et gjerde. Utenfor gjerdet sto han med en fot innnenfor Hunter-selen og med den fem meter lange lina hengende etter.

En imøtekommende Bobby ble dermed båret frivillig over gjerdet.

- Hadde dere begynt å gi litt opp?

- De siste dagene har vi vært litt åpen for alt. Jeg har jobb i Hammerfest, så jeg hadde begynt å planlegge at jeg skulle reise.

Gatehund

Den lyse og gyldengule hunden er opprinnelig fra Budapest. Der hadde den vært en gatehund et år og vært hos to andre fosterfamilier det siste året. Men 8. september hentet Engesrønning Bobby til Norge.

- Endelig hadde han fått seg et godt hjem. Så det hadde vært en tragedie om vi ikke hadde funnet han.

- Ved godt mot

Engasjementet rundt leteaksjonen for hunden har vært stort. Facebook-grupper har vært opprettet, hvor godt over 100 medlemmer har vist sin støtte. Droneflygere og søkehunder har også vært involvert.

- Stor heder til hele Hadseløya og Stokmarknes, og alle som har bidratt så fantastisk mye. Hver dag har det vært en sånn innsats.

Til helga var det planlagt nytt mannskapsløft. Heldigvis kunne det avmeldes, etter halvannen uke med intensiv leting.

- Bobby er ved godt mot. Nå skal vi kontakte veterinær og ringe politiet. Han er glad over å se folk, sier Engesrønning.