– Regjeringen har lenge vært tydelig på at staten ikke er langsiktig eier av SAS. Stortinget har i flere omganger gitt regjeringen fullmakt til å selge seg ut av selskapet. Den fullmakten planlegger vi nå å benytte oss av, skriver næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en epost til NTB.

Han ønsker ikke å si noe om grunnen til at staten vil selge aksjene akkurat nå.

– Fordi prosessen pågår nå, kan vi ikke kommentere saken utover det som kommer fram i børsmeldingen, sier næringsministeren. I en pressemelding understreker imidlertid departementet at eierskapet i SAS kun har vært forretningsmessig.

Staten har også solgt aksjer i SAS tidligere og vil etter dette nedsalget ikke lenger eie aksjer i flyselskapet. Også den svenske regjeringen har tidligere solgt seg ned i flyselskapet.

Ifølge departementet er minimumsordren satt til det antallet aksjer som tilsvarer en samlet kjøpesum i svenske kroner tilsvarende 100.000 euro. Salget vil bli rettet mot institusjonelle investorer.

Staten har engasjert Nordea, Pareto og UBS som tilretteleggere for salget.

SAS-aksjen ble omsatt for 16,45 kroner da Oslo Børs stengte tirsdag. Statens eierandel er dermed verdt drøyt 620 millioner kroner. Aksjekursen har falt siden oktober i fjor, da den lå på drøyt 26 kroner.