69-åringen har i det siste året overlatt biblioteksjefjobben til Jørn Singdahlsen og har jobbet i halv stilling ved biblioteke.

Hvordan er det da å være ferdig ved biblioteket?

– Det føles godt. Da jeg kom hit var biblioteket på et loft i rådhuset. I dag er vi på plass i Kultufabrikken. Så jeg føler jeg har nådd et mål ved å få biblioteket dit kulturen er. Jeg blir 70 år og nå skal andre koster få komme til, sier hun.

Utvikling

Og Kirsten har opplevd en rivende utvikling siden hun begynte i 1973. Det startet altså på et loft, gikk videre til Sorenskrivergården og Havnagården på Torget før det altså endte opp på Kulturfabrikken.

– Bøkene har alltid vært sentrale dog. Og det skal de fortsette å være, sier hun.

Hva har så vært viktig for henne?

– Jeg har alltid brent for at folk skal være glade i å lese. Jeg har alltid likt å anbefale bøker til folk, noe jeg ikke kommer til å slutte med. I tillegg mener jeg vi har fått barna i Sortland til å elske bøker. Da er mye av jobben gjort.

– Skal lese masse

Selv om hun nå går over i pensjonistenes rekker, vil bøker ha stor fokus videre også - kanskje enda større.

Jeg skal lese masse. Ellers så skal jeg nok være mye ute. jeg har barnebarn jeg skal se mye til og så kommer jeg til å være sosial. Jeg kommer nok til å være mye på Kulturfabrikken for å ta en kaffe. Så helt kvitt meg blir de nok ikke, sier hun.

Hun føler nå at det er greit å sende stafettpinnen videre.

– Jeg har trappet ned et år og ser at jeg overlatet biblioteket i trygge hender. Det er godt å se.