I sommer meldte Susann Jægtnes Bech og søstera Silje, overgang til Oslo Volley siden det ikke ble videre elitesatsing i Sortland. Etter to måneder i sin nye klubb, var det omsider åpning i eliteserien sist helg. Oslo Volley spilte to kamper, der den ene endte med 0–3 tap mot Randaberg, og den andre med 3–1 seier over Topp Volley.

– I kampen mot Randaberg var det tydelig at vi ikke var samspilte og vi tapte for et bedre lag. Mot Topp Volley, som er svakere, gikk vi inn for å vinne. De er et lag som består av videregående elever og er ikke på samme nivå. sier hun.

Sortlendingen er totalt sett noenlunde fornøyd med sesongpremièren.

– Vi fikk med oss to poeng, men det er fortsatt mye rusk i maskineriet, slår hun fast.

Annen hverdag

19-åringen forteller at hun har blitt tatt imot med åpne armer i sin nye klubb, der alt har blitt lagt godt til rette.

– Det er et veldig hyggelig og inkluderende miljø, der alle ønsker at du skal bli en bedre spiller, sier hun.

Samtidig er det en tøffere treningshverdag som krever sitt.

– Vi trener fire ganger i uka, der hver trening varer i tre timer, som går i ett. Med jobb ved siden av, blir det ikke mye tid til overs, forteller hun.

Ifølge den unge volleyballspilleren er også nivået på treningene høyere og mer intensivt enn hun har vært vant til tidligere.

– Det er et større apparat, som inkluderer flere trenere, og vi blir derfor tettere fulgt opp, sier hun.

En av mange

Da hun spilte på Sortland, var Susann Jægtnes Bech lagets store stjerne. Veldig mye av spillet sentrerte seg rundt henne, noe som ga resultater. Og så ble hun også kåret til årets poengplukker i fjorårets eliteserie. I Oslo Volley spiller hun en ganske annen rolle.

– Det er mange gode spillere, så jeg får ikke så mange legg som jeg gjorde i Sortland. Når leggene er såpass spredt på flere spillere, blir det vanskelig å score så mange poeng, forteller hun.

Cupfinalen

Oslo Volley har som mål å blande seg inn helt i toppen i årets eliteserie.

– Det store målet er å komme oss til cupfinalen, og det tror jeg vi skal klare, slår Susann Jægtnes Bech fast.

Søstrene Bechs nye klubb, ble stiftet i 1999, som en videreføring av eliteserielagene til KFUM/Oslo. Klubben spiller hjemmekampene i Ekeberghallen.