– Helt uventet. Jeg er sjokkert, sier Borgen selv om prisen.

– Jeg synes det er artig og liker å holde på. Jeg er blitt rik på opplevelser, sier Borgen, som både har spilt i band, jobbet med radio, revy i Revygruppa Fyr Laus! og Andenes skolekorps. Han har sørget for lyd og lys til et utall kulturarrangementer i Andøy gjennom mange år.

– Er det noe du selv vil trekke fram?

– Revyen er viktig. Den står høyt på lista og så skolekorpset, sier Borgen.

– En jobb mange ikke ser

Rune Stave i Revygruppa Fyr Laus! gleder seg over prisen.

– Henry Annar har vært en av de kreftene som har holdt revyen i gang siden starten i 1990. Han har alltid vært en person man kan stole på og som gjør en jobb det er behov for, men som mange ikke ser. Han har jobbet med teknikk, lyd og lys og det som skal til for å få til ei god forestilling. Og han setter andre ført, sier Stave, som trekker frem følgende eksempel:

– Da revygruppa dro til Edderkoppen i Oslo for å ha forestilling kunne ikke Henry Annar være med på grunn av jobben. Han var likevel med på alt av forberedelser og stilte på hver øvelse, selv om han ikke hadde mulighet til å være med til Oslo. Det forteller at han setter gruppen foran seg selv. Det gjør at prisen er ekstra velfortjent, sier Stave.

– En formidabel innsats

Egil Sakariassen er dirigent for Andenes skolekorps. Han sier Borgen har lagt ned en formidabel innsats for korpset.

– Han har i en årrekke vært korpsleder. Da skal du holde styr på alt av noter og sørge for kopier. Du skal også sørge for at instrumentene er i orden. Småting fikset han selv, mens større ting ble sendt til vår faste forhandler. Han har også vært fast til å ordne med lyd og lys til konsertene våre, sist søndag da skolekorpset hadde kabaret i Idrettshallen. Det er ingen som vet hvor mange timer han har lagt ned for skolekorpset, sier Sakariassen.

– Det er utrolig hyggelig at han får prisen og det er artig at en dem som er bak i kulissene blir trukket fram, legger han til.

– Svært fortjent

Svein Spjelkavik i Teaterklubb´81 på Dverberg sier at prisen er svært fortjent.

– Det har i kulturkretser vært snakket om i mange år at han fortjener kulturprisen. Han har holdt på i en mannsalder, så dette er utrolig gledelig, sier Spjelkavik.

Han trekker fram at Borgen kommer fra en kulturfamilie, med moren Erna Borgen som revyartist og søskenbarnet Nick Borgen.

– Han har spilt i band selv og har vært med utviklingen av Sjåbergfestivalen på Stave. Han er også en person som unge lydteknikere kunne gå til for å få hjelp eller bare prate om lyd og lys, som han er meget kompetent på, sier Spjelkavik og sier at teaterklubben har fått masse hjelp fra prisvinneren.

– Før jul fikk vi for eksempel masse lysutstyr som han ikke lenger har bruk for. Nyprisen er sikkert 30.000 kroner. Det er helt naturlig for Henry Annar å gjør slike ting, sier Spjelkavik.