Det har over år vært store problemer med høy fart på strekningen mellom Stokmarknes og Melbu, og mange har både fått bot og blitt fotgjengere etter å ha trykket ekstra hardt på gasspedalen.

– Automatisk trafikkontroll er et effektivt trafikksikkerhetstiltak der vi har problemer med høy fart. Vi jobber forebyggende med trafikksikkerhet, og ved å senke hastigheten på strekningen, reduserer vi faren for ulykker, og sparer liv og helse, sier Jørgen Bysveen, seniorrådgiver på trafikksikkerhet i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Fotoboksene har vært på plass en liten stund, men tas i bruk på den 9,2 kilometer lange strekningen fra Husby til Hadselhamn 12:00 4. oktober.

Tidligere ordfører i Hadsel, Aina Johanne Nilsen (Sp), har vært en av de som har jobbet for strekningsmåling på stedet.

I fjor vurderte Nordland fylkeskommune, politiet og Statens vegvesen strekningen opp mot gjeldende kriterier for anleggelse. Nordland fylkeskommune stilte økonomiske garantier og S-ATK (strekningsmåling) ble godkjent i november. Våren og sommeren har blitt brukt til planlegging, bygging og testing, skriver vegvesenet i pressemeldingen.

Vegvesenet har ansvaret for å sette opp og drifte boksene, også fotografering av overtredelser, mens politiet sitt ansvar er å følge opp de straffbare forholdene.