Det melder selskapene i en pressemelding.

Avtalen, som gjør at de fem XL-BYGG-butikkene i området kommer i familie med hverandre, ble signert torsdag.

Kronsteingruppen eier fra før butikken på Sortland, Borkenes, Evenkjær og i Harstad. Øksnes Entreprenør skal fortsatt være på eiersiden i butikken på Myre, men nå blir Kronsteingruppen majoritetseier.

– Vi er glade for å ha fått XL-BYGG Myre med på laget, og ser frem til å utvikle driften videre i samarbeid med våre øvrige byggevarehus i regionen, sier Torgeir Arntsen, administrerende direktør i Kronsteingruppen.

– Lang erfaring

Selskapene peker på at den nye eierkonstellasjonen vil gi en rekke fordeler med samarbeid, både når det gjelder innkjøp, vareutvalg og på systemsiden.

Øksnes Entreprenør er ifølge pressemeldingen svært fornøyde med den ferske avtalen.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått til dette samarbeidet med Kronsteingruppen. De har lang erfaring med å drive byggevarehus her i regionen, og vil kunne bidra til å utvikle XL-BYGG Myre til et solid lokalt byggevarehus, rigget for fremtiden, sier Barry Olsen, administrerende direktør i Øksnes Entreprenør.

Fortsetter som før

Med dagens avtale eier Kronsteingruppen 51 prosent av XL-BYGG på Myre, mens Øksnes Entreprenør eier 49 prosent.

– I Kronsteingruppen sier vi at «folk er alt», og vi gleder oss til å se hva vi kan få til sammen med den dyktige gjengen på XL-BYGG Myre fremover, avslutter Arntsen.