I en pressemelding skriver selskapet at de at utbyggingen kom i gang tirsdag. Den er planlagt å vare gjennom neste år, med tilkobling til nettet innen utgangen av 2024.

– Dette er et stort og spennende prosjekt, uttaler daglig leder Karl Albrektsen i Vesterålskraft Produksjon i pressemeldingen.

– Når ferdig blir dette en flott og moderne kraftstasjon som også gir minimalt med inngrep i naturen. Med unntak av selve stasjonen, et inntak og en terskeldam oppe på selve vannet vil veldig lite vises, sier han.

Her er arbeidet med vannkraftverket i Tverrelva kommet i gang. I bildet er Statnetts leder for sikkerhet. Foto: Vesterålskraft Produksjon

Det er Bulldozer Maskinlag Entreprenør som er hovedentreprenøren på prosjektet, som utføres sammen med tre andre entreprenører.

Vesterålskraft Produksjon er selv byggherre, med prosjektleder Thomas Stigen.

Slik presenterte Vesterålskraft Produksjon sine planer i Tverrelva. Innen utgangen av 2024 ser de for seg at Tverrelva vannkraftverk vil være tilkoblet nett. Foto: Vesterålskraft / Arkiv

Det nye vannraftverket skal når det står ferdig i 2024 ha en effekt på 3,2 Megawatt, fra et fall på omtrent 305 høydemeter mellom Tverrelvvannet og Langvannet, skriver selskapet.

Produksjonen vil være på 8,9 Gigawattimer, tilsvarende årsforbruket til ca 450 husstander, av en total produksjon fra Vesterålskraft på 60 Gigawattimer.

Foto: Vesterålskraft Produksjon