Frank Aspelund ble tidligere i år engasjert som utviklingsleder i Sortland IL, med ansvar for SIL-akademiet som skal starte opp i høst. Nå blir det enda flere oppgaver fremover på mannen som er bosatt i Kvæfjord.

– Frank Aspelund er et navn vi tidlig siktet oss inn imot og som vi har hatt stor tro på i prosessen frem mot den endelige ansettelsen, sier daglig leder Marius Johansen på klubbens egne nettsider.

– Vår nye trener er en ambisiøs ledertype med stor arbeidskapasitet og fotballfaglig tyngde. I prosessen frem mot ansettelse har han fremstått som svært lidenskapelig, sulten og gitt klart uttrykk for at han ser på Sortland IL som en ekstremt spennende klubb å få være med på å utvikle videre, fortsetter Johansen.

Tiltrer umiddelbart

Aspelund selv går inn i rollen som trener med stolthet og begeistring.

– Jeg er imponert over klubbens innstilling til ønske om videre utvikling og ser virkelig frem til å være en del av dette sammen med alle de dyktige fagfolkene som er i klubben. Mitt mål er å bygge et sterkt og sammensveiset lag som vil prestere på sitt beste nivå og representere Sortland IL med stolthet, sier Aspelund i pressemeldinga.

Han ser frem til å jobbe tett med spillerne, utvikle ferdighetene deres og skape en positiv og inspirerende fotballkultur

– Jeg har stor tro på at min metodikk vil være med på å utvikle spillerne videre. Det er med stor respekt for arbeidet som meget dyktige Tore Arne Jakobsen har lagt ned, at jeg vil gjøre mitt ytterste for at laget skal lykkes i tiden som kommer. Vi er der vi er per dags dato, og jeg har et sterkt ønske om å bidra til videre fremgang for klubben og bygge et godt fundament for kommende sesonger. Jeg er klar for utfordringen og gleder meg til å starte denne spennende reisen med en klubb i fremgang, avslutter han.

Aspelund vil tiltre som hovedtrener med umiddelbar virkning og vil lede sin første kamp for Sortland IL torsdag 10. august, borte mot IL Morild. I tillegg jobbes det med å få plass en assistenttrener så snart som mulig.

Første trening vil være mandag 24. juli når spillerne returnerer fra ferie.