I starten av uken som kommer treffer restene av den tropiske stormen «Nigel» vestkysten av Norge. Men det er Vestlandet som får mest regn og vind, og vi vil ikke merke den så mye her i Vesterålen.

– Den har også svekket seg ganske kraftig før den kommer her til Norge, forsikrer vakthavende meteorolog Rannveig Eikill.

– Det blir litt vindøkning også i Vesterålen, men det er vanlig ruskete høstvær. Ikke noe veldig uvanlig.

Grått tirsdag

Meteorologen forteller at uken starter med litt regn mandag morgen, mens det kortvarig vil lette litt om formiddagen. Ettermiddagen og kvelden bringer en ny runde med regn og en vinddreining på sørvest.

– Tirsdagen ser det ut som det blir en ganske grå dag med regn og regnbyger og en god del vind. Det skal blåse ganske friskt, sier Eikill og anslår at det kan komme 10–20 millimeter regn.

Periodevis kan det bli sterk kuling, men Vesterålen vil ligge litt i lé slik at vinden først og fremst vil kunne merkes i Lofoten og i Ofoten, forteller hun.

Letter opp torsdag

– Onsdagen ser betraktelig bedre ut. Det blir opphold mye av dagen. Ser ut som det kan komme litt regn igjen på kvelden og natten, men det blir ikke like vått som tirsdag.

Utover torsdagen ser det også ut til å lette, forteller Eikill.

Temperaturene skal litt opp

Om uken under ett sier hun:

– Det blir litt varierende, litt av og på. Det er lavtrykksaktivitet sånn som man har på høsten. Foreløpig ser det ut som det er tirsdagen som har mest vind og mest regn.

– Temperaturene skal litt opp i uken som kommer. Det ser ut som det blir tolv grader mandag, tirsdag, og kanskje enda litt mildere på onsdag. På Sortland er det meldt 14–15 grader midt på dagen.