Mandag 24. juli åpnes den «nye» minigolfbanen på Andenes, der absolutt alle installasjoner og hindringer er laget av avfall.

Det melder Atle Nielsen, kommunikasjons- og markedsansvarlig i Reno-Vest.

– Søppel for noen, verdifullt for andre, sier museumskonsulent Jitse Buitink om anlegget som er i ferd med å ferdigstilles i hagen bak det hvite museumsbygget.

– Midt i blinken

Museumsstiftelsen er blant dem som mottok sponsorpenger fra Reno-Vest tidligere i år. Nytt av året for å kunne få penger fra Reno-Vest er at det må vises til konkrete, bærekraftige grep som bidrar til mindre utslipp og mindre forbruk.

– En ny attraksjon og fritidsaktivitet, utelukkende laget av avfall, er midt i blinken for det vi håpet å inspirere til da vi gjorde om på sponsorkriteriene våre, sier kommunikasjons- og markedsansvarlig i Reno-Vest, Atle Nielsen.

Klarer du hole-in-one rett i dass? Foto: Innsendt

God dialog med gjenvinningsstasjonen

Minigolfbanen har gitt nytt liv til takrenner, trevirke, sykkelstativ, en båt og et vannklosett. For å nevne noe.

– Noen ganger har karene på gjenvinningsstasjonen ringt meg for å fortelle om noe kult de har fått inn, som de tror kan passe. Så har det også hendt at vi har oppdaget ting mens vi var der borte for å levere avfall. Sånn som det sykkelstativet på et av hullene, det var det noen som var i ferd med å hive. Heldigvis fikk vi tak i det i stedet, sier Buitink.

Ukrainske medhjelpere

En viktig medhjelper for å få minigolfbanen ferdig har vært 14-årige Anastasiia. Hun kom til Andenes fra Ukraina for et drøyt år siden.

– Det har vært en ny og interessant erfaring for meg, og jeg er veldig glad for å få muligheten til å være med på dette, forteller hun ivrig.

Sammen med faren Yurii har hun vært med å bygge og sette sitt preg på de kreative installasjonene. Hvert hull på minigolfbanen er som gjenbrukskunstverk å regne.

Om drøye to uker skal den offisielle åpningsputten slås. Selvsagt med en golfkølle som er reddet fra avfallskonteineren.

Museet håper turister og ikke minst lokalbefolkninga tar anlegget hyppig i bruk.

– Jeg håper etter hvert at det er ungdommen som blir de lokale ekspertene ved denne golfbanen, sier museumskonsulent Buitink.