Det melder Statens vegvesen i sitt trafikkart.

Bergebukta er i Fiskfjorden, på kommunegrensen mellom Sortland og Hadsel.

Hos Vegtrafikksentralen Nordland opplyser trafikkoperatør Stine Øksedal at det er et forholdsvis lite skred som har gått.

– Det har gått et lite skred som dekker halve veibanen. De vil ha den veien stengt, og skal sjekke området og vil opp med drone før de vil ha den åpen igjen, sier hun om fylkesvei 822.

SISTE. KL.11.27: Veien er nå åpen igjen.

Flere snøskred

Ifølge Øksedal ble veien holdt stengt fordi det var fare for at det skal komme ned mer.

Det har i løpet av fredag også gått flere snøskred i Lofoten, der befolkningen er blitt advart om vanskelige kjøreforhold.

– Det har vært mye i dag, Spesielt Lofoten har det vært veldig utfordrende forhold både med dårlig vær og skred som har gått og mye stengte veier, Øksedal til VOL.

– Geologer skal vurdere området

Tor Pedersen er byggleder veg hos Nordland fylkeskommune, og ansvarlig for fylkesveier i Vesterålen. Han er på vei inn i skredområdet, for å få gjort vurderinger.

– Vi er på tur innover med drone, vi skal opp med ei drone og ta litt bilder og film. Så skal vi sende det til geologene våre, de vil deretter gjøre ei vurdering av området. Ut fra det gjør vi en vurdering av det som skjer videre, sier Pedersen.

Foto: Cathrine Kaspersen

Risikofaktoren er at det kan være snømasser som ennå ikke har løsnet.

– Vi skal prøve å få ei vurdering på det nå når vi får drona opp, da får vi oversikt over hva som er kommet ned. Dette har vært et skredfarlig område lenge, sier Pedersen.

Frem til geologene har fått vurdert rasfaren er veien sperret, men ble altså åpnet klokken 11.27.

– Det var veldig lite, bare noen få meter var kommet ned på veien. Vi har akkurat fått brøytebil gjennom, så nå er det åpnet, sier Pedersen.

Drone har vært oppe og tatt bilder, og det er geolog hos Nordland fylkeskommune som har gjort vurderinga.

– Han vurderte at det var ingen fare å åpne veien igjen. Det gikk veldig bra, siden det var et så lite skred, sier Tor Pedersen.