Det skriver de i ei pressemelding.

– For oss er dette en stor dag. Vi har jobbet med dette i fire år, og nå setter vi spaden i jorda, sier daglig leder Stian Frivåg i Vesterålen Marine Olje AS.

I begynnelsen av 2022 gikk Orkla-konsernet inn på eiersiden i det nordnorske selskapet, noe som har åpnet for videre utvikling av den lokale virksomheten.

De siste årene har selskapet gjort store investeringer i både anlegg og produksjonsmetoder, og nå er det produksjonslokalene som står for tur.

– I mai igangsetter vi utbygging og ombygging av fabrikkanlegget i Myre havn, sier Stian Frivåg. Foto: Vesterålen Marine Olje AS

Verksted, kontor og garderober

– I mai igangsetter vi utbygging og ombygging av fabrikkanlegget i Myre havn, sier Stian Frivåg i pressemeldinga.

– I tillegg til at vi får nye og fine lokaler for våre medarbeidere, gir utbyggingen muligheter for videre vekst og utvikling av bedriften, påpeker han.

Nytt verksted, nye kontorlokaler og nye garderober vil ifølge selskapet bidra til en bedre arbeidshverdag for selskapets tolv medarbeidere.

Utvidelsen av produksjonslokalene skal samtidig legge til rette for at enda flere medarbeidere skal inn i virksomheten.

Ifølge Frivåg har Vesterålen Marine Olje et rekrutteringsbehov. Blant annet vil selskapet etter hvert ha behov for flere prosessoperatører, i tillegg til ytterligere en ressurs i administrasjonen.

PEAB Bjørn Bygg er totalentreprenør på byggearbeidet. Foto: Vesterålen Marine Olje AS

Planlegger store investeringer

PEAB Bjørn Bygg er totalentreprenør på byggearbeidet som skal igangsettes, og i tillegg er en rekke lokale håndverksbedrifter engasjert som underleverandører.

Bjørnar Lind AS bistår med det elektriske, Staven Grus AS utfører gravearbeid i forbindelse med utvidelsen og Nilsson Haras AS har påtatt seg VVS-arbeidet.

– At produksjonslokalene på Myre utvides, er også tett relatert til den videre utviklingen av selskapet. Vesterålen Marine Olje planlegger å gjøre store investeringer i produksjonslinjen i tiden fremover, skriver de i pressemeldinga.

På atten år har selskapet gått fra å produsere 70 tonn til 20.000 tonn tran i året. Foto: Vesterålen Marine Olje AS

Fra 70 til 2.000 tonn tran

Vesterålen Marine Olje har siden oppstarten i 2005 vært en viktig leverandør av råstoff til Möllers tran.

Da tranproduksjonen på Myre startet, ble det i løpet av første år utvinnet 70 tonn tran. Atten år senere har den årlige produksjonen økt til 2.000 tonn.

– På et lite fiskevær i Nord-Norge med rundt 2.155 innbyggere, foregår det som utgjør Norges største tranproduksjon. Selv på verdensbasis er det høyst sannsynlig ingen som produksjonsmessig er større enn den ute i havgapet på Myre, påstår selskapet.