Halsbåndparakitten har tatt husly i mønet på garasjen. Foto: Marius Birkeland

- Den skal få være her i et døgn til, sier Britt Breivik.

Parakitten, som i hovedsak stammer fra Asia og Afrika, har ikke bare gjestet paret Bergvik sin garasje. Søndag kveld hadde den nemlig holdt til hos naboen. - Jeg la ut melding på Facebook om at fulgen var her, og da ringte naboen og fortalte meg hvilken fugl det var, forteller hun.

Trenger ro

Ole Petter Bergland fra Ornitologisk Forening ble tilkalt av huseierne, og prøver nå å få tak i den blåe fuglen. Da han ankom garasjen til paret Bergvik var fuglen tydelig stresset. Den fløy rundt i mønet og skrek. - Det eneste man kan gjøre er å gi den ro og å skape tillit slik at den kanskje kommer ned, sier han.

Lokkes ned

Bergland camper foreløpig på en stol i garasjen i håp om å få den ned. Spørsmålet videre er hva de skal gjøre med fulgen hvis de får tak i den. - En midlertidig løsning vil være å få den i bur, i håp om at eierne kommer til svars, sier han.

På bakgrunn av fuglens utseende mener han at den trolig ikke har vært lenge fra sitt hjem. - Den ser ikke avmagret ut, og nå har den fått litt mat og vann opp på mønet, sier Bergland.

Mulig død i vente

Dette håper også paret Breivik, som ikke ønsker seg et nytt husdyr. Hvis eier derimot ikke skulle melde seg, sier Bergland at muligheten for at den kommer til å fly ut er stor. - Flyr den ut her kommer den ikke til å overleve lenge, for rundt her er det både katter og rovfugler, sier han.

Skulle du ha mistet denne Halsbåndparakitten kan den hentes i Ålborgveien 5 på Strand i Sortland. Hvis mer kontaktinformasjon ønskes kan du ta kontakt med Vesterålen Online for dette.