Søndag er det isfiske som gjelder. Og premiene er ikke å kimse av.

Hadsel Jeger- og Fiskerforening står bak konkurransen, som har en førstepremie på hele 10.000 kroner. Premien går til eieren av den lengste fisken i konkurransen. Vinneren får ogsåvandrepokal. Andrepremie er på kroner 2000. I tillegg trekkes mange premier påstartnummeret. Alle barn under 16 år får medalje for deltakelsen, opplyses det fra foreningen.

Blant de største

- Etter mange år med isfiskekonkurranser i kommunen, bestemtevi oss for fire år siden å arrangere det som nå er en av de største konkurransene i sitt slag iNord-Norge. En slik storsatsing er muligtakket være god støtte fra det lokale næringslivet, og mange frivillige iforeninga som stiller opp for å skape et best mulig arrangement, opplyser Per Øyvind Tjeldnes.

Tjeldnes oppfordrer deltakerne til å ha med varme klær. Skulle noenlikevel fryse har foreningen oppvarmet telt og lavvo der folk kan varme seg. Isen sjekkes til stadighet, og HJFF garanterer at isen er solid. Utstyr lånes ut; isbor og pilkestenger, men folk oppfordres likevel til å ta med utstyr selv.

Strenge regler

- Tips til effektivt agn er Maggot, som kan kjøpes hos lokale sportsforretninger, sier Tjeldnes.

Regler for konkurransen deles ut ved påmelding. I korte trekk er det følgende som gjelder: Hver fiskerkan bare fiske med en stang om gangen. Ingen borer hull i isen før startsignaler gitt. Det skal være fem meter mellom hullene der ikke annet er avtalt. Lys ogtilsvarende lokkemidler er ikke tillatt. Det er fritt valg av agn. Kontroll foregårhele tiden. Får man fisk skal det markeres med utdelt flagg; da vil enkontrollør komme for å hente fisken. Den skal være levende.