– Vi trenger damer til listen vår, sier Shields. Han gjør det klart at hvis partiet ikke blir bønnhørt, blir det ikke KrF-liste i Hadsel i kommunevalget til høsten.

Torsdag forsøkte partiet å sette sammen en liste, men det ble raskt konstatert at mennene var altfor tallrike og kvinnene altfor få.

- Partiet ønsker en mer balansert liste. Vi må ha flere kvinnelige kandidater, sier Troy Shields.

I et leserbrev til VA – som for øvrig har tittelen ”Kvinne tal i forsamlingen!” – skriver Shields:

- KrF søker samfunns- og verdibevisste kvinner. For å stille liste til kommunevalget trenger vi kvinner på vår liste. Fristen for å levere liste går ut kommende mandag. Vi trenger et lite mirakel. Kanskje er du dette mirakelet eller kjenner du en slik mirakelkvinne?

Shield viser til at vi lever i et stressamfunn der alle skal jobbe, være aktive med barna sine, trene og ha strøkne hjem.

- Resultatet er at gjennomsnittsnordmannen ikke har tid til å bidra til frivillige organisasjoner eller politikk. For de fleste er politikk skummelt og vanskelig. Politikk er bare krangel.  Uansett hvem som sitter i kommunestyret, blir det ikke forbedring eller forandring, tenker kanskje folk.

- Jeg kan skrive under på at vi politikere ikke alltid er enige, men vi har respekt for hverandre i Hadsel kommunestyre. Hvert eneste politiske parti i Hadsel er viktig, alle bidrar og har innspill til løsninger.  Til og med et lite parti har innflytelse, en kommunestyrerepresentant kan sitte på vippen og kan bestemme mye av den politiske plattformen i en fireårsperiode, skrives det i innlegget.

Troy Shields sier at han er innstilt på å fortsette enda en periode i kommunestyret, men at partiet trenger kvinnehjelp for å kunne stille liste.