Regionrådlederen opplyser at hun sammen med helsesjef Marion Celius i Hadsel har vært i møte med styreleder Svein Blix i Nordlandssykehuset. Med på møtet var også administrerende direktør Paul Martin Strand, samt ambulansesjef Loke Gulliksen.

Les også: Sortland fri for ambulanse

Ny behandlingVed årsskiftet ba et samlet regionråd i Vesterålen styret i Nordlandssykehuset om å behandle ambulanseplanen på nytt. Bakgrunnen var at Nordlandssykehuset har foreslått å legge ned èn ambulanse i regionen.

-Det er naturlig å se dimensjonering og beredskap i et større perspektiv enn kun èn kommune, eller èn stasjon, og derfor har vi vurdert Sortland sammen med stasjonen på Stokmarknes. Vi ser at med et annet tallgrunnlag får vi også en økning i samtidighet skonlflikter disse to stasjonene sett under ett, men det er fortsatt et lavt antall konflikter totalt sett, har ambulansesjef Loke Gulliksen tidligere opplyst til VA.

Les også: - Må kutte der det fungerer best

Klare feilSiv Aasvik og regionrådet har påvist det de mener er en rekke klare feil i tallgrunnlaget som ligger til grunn for administrasjonen i Nordlandssykehusets ønske om nedskjæring.

- På møtet avkrefter ikke Nordlandssykehuset at risikoen for befolkningen i Vesterålen øker, forklarer Aasvik.

- Vi har hatt en diskusjon om tall og beregninger, hvor vårt ståsted er noe ulikt. Regionrådet mener at uklarhetene er så pass fremtredende at denne saken må tas opp på nytt. Jeg mener styret i Nordlandssykehuset må kjenne sin besøkelsestid, og gå gjennom alle usikkerhetsmomenter på nytt.

Aasvik mener risikofaktorene er for dårlig synliggjort.

- Nytt og bra- Det som er nytt og bra i saken er at direktør Strand sier man vil legge frem saken med en åpen innstilling. Det bør styret merke seg, sier regionrådslederen.

- Spesielt når det gjelder ytterkantene,  Bø, Øksnes og Hadsel innland må det beskrives nærmere hva som blir den reelle beredskapen, mener Siv Aasvik.