Tirsdag var det duket for en ny utgave av Vesterålen vintermesse på Sortland.

Messen er en arena der ungdomsbedrifter i den videregående skolen i Vesterålen får anledning til å vise seg frem for publikum, selge/markedsføre produktene og delta i ulike konkurranseklasser.

Flaskebånd

Det var mange spennende produkter å se under messen som fant sted på Sortland storsenter.

Ett av desse produktene var et såkalt flaskebånd, som har fått navnet «bottle it». Intensjonen med flaskebåndet, som passer perfekt rundt en drikkeflaske, er at det skal gi plass til mobil, bankkort og nøkler.

– Intensjonen med denne oppfinnelsen er å samle småting og på den gjøre hverdagen enklere for folk som trener eller går på tur, forteller Linea Johnsen Strand, som er en av fem jenter i bedriften fra Sortland videregående skole.

Ideen kom plutselig

Ideen til produktet fikk Johnsen Strand i forbindelse med trening.

– Jeg skulle til og trene og lurte på hvor jeg skulle gjøre av penger og mobiltelefon. Da dukket plutselig ideen opp, forteller hun.

Selve flaskebåndet, som er laget av stoffet Scuba, har jentene utarbeidet i samarbeid med en markedsføringslærer. I tillegg har de fått hjelp med 3D-print av en ekstern person. Nå håper de at produktet vil selge.

– Noe av målet er å dekke et behov i markedet, og ikke minst gjøre hverdagen enklere for folk som trener og er på farten, slår Linnea Johnsen Strand fast.

Deltakerrekord

Lena Darén er lærer og prosjektleder for UB-parken i Vesterålen. Hun er strålende fornøyd med deltakelsen på årets messe.

– Elevene har mye spennende produkter og tjenester å by på. Vi har faktisk deltakerrekord i år med 16 bedrifter fra alle videregående skolene i regionen, sier hun.

Kan bli oppdaget

Ifølge Darén, er messen en god arena for elevene på flere områder.

– Særlig med tanke på å selge produktene, og i tillegg gir det ekstra trøkk med tanke på lage forretnings- og markedsføringsplaner. Det er god øving for elevene før fylkesfinalen i Bodø, understreker hun.

Og så er det nok en ekstra gulrot at man kan bli oppdaget av en i bransjen.

– Det er også butikksjefer som går rundt og ser på produktene. Så dette kan også være en mulighet til å få seg jobb, sier Darén.