Det er høstferie ved Kingston University of London. Emilie har reist hjem til Andøya for å jobbe.

– Det er OK ordninger i Lånekassen for de som vil studere utenlands, men likevel er det lurt å ha litt ekstra. Så jeg kombinerer en tur hjem til familien med litt jobbing, smiler Emilie, som både jobber som vikarlærer, servitør og på bensinstasjonen når hun er hjemme.

– Mesteparten av pengene fra Lånekassen går til husleie. Det er dyrt å bo i London, men så er det da også et kult sted å studere. Kingston University er passe stort, og har veldig bra opplegg. Da jeg kom ble vi nye studenter samlet til en «international lounge», der vi fikk svar på alle spørsmål mellom himmel og jord, og fikk utdelt simkort til telefoner og vist studentleilighetene.

– Verden er blitt mye mindre, og det er enkelt og billig å reise, så jeg nølte ikke.

Først Paris - så London

Etter ett år i Paris, ble det London på meg. Jeg studerer kriminologi, og synes de har veldig bra opplegg. Det er dyktige forelesere, som griper fatt i aktuelle saker for å levendegjøre fagene vi har. Det er kjempeinteressant. Jeg hadde tenkt å gå politihøgskolen, men ville ut for å lære meg skikkelig engelsk. Med dette studiet har jeg muligheten åpen for å gå inn i Politiet om jeg skulle ønske det, smiler Emilie.

Sosialt: – Etter at jeg flyttet til London har jeg begynt å spille rugby. Rått, artig og sosialt. Etter trening drar hele gjengen på pub, og etter jul blir det Italia-tur på oss sier Emilie (midten).

– Jeg anbefaler alle andre å gjøre det samme. Man får en opplevelse for livet, og med et internasjonalt vitnemål står man sterkt i arbeidsmarkedet, sier Emilie, som anbefaler tjenesten «across the pond». De har info om alt, så sjekk dem ut, sier hun.