– Endelig er vi i gang etter lang tids planlegging, sier daglig leder Bente Alsos. Onsdag kunne hun og kollegene åpne en nyoppusset vaskehall med en flunkende ny vaskemaskin for biler.

Svane og turbodyser

– Ja, nå er vi i mål med å oppgradere vaskehallen til 2016-nivå og maskinen er det jeg kaller «best of hitech», sier Alsos med et stort smil. Teknisk ansvarlig ved stasjonen, Daniel Barosen, forteller at maskinen har høytrykkssystem med turbodyser.

– Det gir større kraft i vasken og med de nye dysene får man også et bra resultat om man velger børsteløs vask av bilen, sier han. Den nye maskinen har også egne felgvaskere med egen kjemi.

– Jeg vil understreke at alle kjemikaliene som brukes i vaskemaskinen er Svanemerket. Det er et bevist valg, sier Alsos.

Nye pumper

Forrige uke pågikk arbeider med drivstoffanlegget. Tankene er sjekket og renset. Tanken for avgiftsfri diesel er flyttet under bakken, noe som gir de større kapasitet for den drivstofftypen.

– I forkant av dette arbeidet har vi måtte holde tanknivået nede i en periode, og har også opplevd å gå tom for diesel, men det er dessverre en periode vi må gjennom for å få et anlegg som er topp moderne, sier Alsos.

Butikk-renovering

I tillegg til drivstoffanlegget og vaskehallen, skal butikken oppgraderes.

– Vi har allerede hatt elektrikere, rørleggere og snekkere i sving på «bakrommene» for å renovere og klargjøre til selve renoveringen av butikken. Vi hadde håpt å få tatt den før ferien, men rakk ikke å få alt utstyret før den tid, så butikkrenoveringen starter i august. Når det arbeidet er ferdig så er hele stasjonen oppgradert til 2016-standard, sier Alsos. Hun begynte som daglig leder 1. mars og synes de første månedene har vært fine.

– Jeg lærer noe nytt hver dag og det er artig å være tilbake blant kundene igjen, sier hun, og skryter av de ansatte.

– Jeg har en veldig dyktig stab sammen med meg, som gjør hverdagen enkel. Så du kan si at vi løfter i lag, sier hun.

Millioninvestering

Rune Rydningen er styremedlem i Andenes servicesenter, som er det offisielle navnet på Shell-stasjonen.

– Hva vil oppgraderingen koste?

– Vi investerer opp mot 5 millioner kroner i stasjonen. Vi har tro på at oppgraderingen som nå gjøres vil generere økt aktivitet og bare de siste dagene har vi sett at det nærmest har vært konstant kø foran den nye vaskehallen, sier Rydningen. Han sier at de legger vekt på å levere et kvalitetsprodukt til kundene.

– Derfor tar vi nå denne oppgraderingen, og spesielt pumpene var blitt i så dårlig forfatning at de måtte byttes, sier Rydningen, som også skryter av de ansatte.

– Vi er kjempefornøyd, og føler at vi har vært veldig heldig med de vi har ansatt til å drive stasjonen, sier han.