Elevene ved Holmstad skole hadde øver og forberedt seg lenge til sin store Thorbjørn Egner-forestilling i går. VOL har mottatt både bilder og tekst fra skolen og det legges ikke skjul på at publikum likte det de fikk presentert.

- Bursdagsfeiringa for Egner er over, tennene pusset og Karius og Baktus har havnet på flåten. Her synger de tristsangen med musikalsk akkompagnement av Ingvild Kristoffersen på gitar og Øyvind Brønnlund på kornett. Karius og Baktus som var gjennomgangsfigurer under hele bursdagsselskapet ble spilt av Hedda Ovik og Kathrine Jensen, står det i eposten fra skolen.

På bursdagsselskapet ble det servert både pepperkakebakesng og grønnsakspisevise og loff med sirup på. Blant gjestene hos Egner-far i lia var både Dyrene i Afrika, Tobias i tårnet, tante Sofie og politimester Bastian, kapterin Sorte Bill og selvsagt Folk og røvere i Kardemomme by. Tre dansegrupper danset til en opprocket versjon av Egners sjørøvervise.

- Aulaen på var fylt opp av foreldre, besteforeldre, søsken og andre interesserte. De unge musikantene, danserne, rapperne og skuespillerne høstet tramepeklapp for sine prestasjoner, skriver skolen i en melding til VOL.