– Avgjørelsen om å avslutte har blitt tatt etter en helhetsvurdering og handler blant annet om overlevelsesevne, forteller redningsleder Tore Hongset til VOL.

– Personen som falt over bord ramlet fra båten flere timer før det ble varslet om hendelsen, fordi personen han var sammen med ikke hadde samband og fri for bensin. Det betyr at det var noen timer før de var på hælen, legger han til.

Dårligere værforhold

Ifølge Hongset har de ulike redningsetatene som var involvert i aksjonen, søkt grundig og lenge.

– Det er gjennomført strandsøk og har ellers blitt søkt rundt holmer og skjær. Søket har vært omfattende, understreker han.

I tillegg peker han på en annen faktor som virket inn på avgjørelsen om å avslutte søket.

– Været begynte å bli tiltagende, med sterkere vind. Da er det viktig å ta hensyn, særlig med tanke på at vi har samarbeidet med flere mindre, lokale båter, slår Hongset fast.

Trenger flere ressurser

Politiet forbereder nå søk etter den savnede under vann, det vil si søk etter antatt omkommet.

– Et slikt søk kan kreve ressurser som ikke befinner seg i umiddelbar nærhet og det vil derfor kunne ta noe tid før søket kommer i gang. Politiet jobber samtidig med å undersøke hendelsesforløpet i forbindelse med at personen falt i vannet og disse undersøkelsen vil fortsette parallelt med søket, sier lensmann i Øksnes, Johnny Holen, i en pressemelding.