I samråd med de pårørende gikk politiet torsdag ut med navn på den avdøde:

- Martin Bjørge Liebraaten, 21 år fra Jessheim. Avdøde var student ved Universitetet i Tromsø, campus Narvik, sier Jostein Kroken, etterforskningsleder ved Narvik politistasjon.

Les også: Den skadde er fra Harstad

Den avdøde ble obdusert 2.11.2016 ved UNN Tromsø. Obduksjonen avdekket flere skader etter knivstikk. Det gis foreløpig ingen flere detaljer omkring dette.

Liebraaten var utdannet personlig trener, og hadde sitt eget foretak der han drev som coach for andre. Tidligere i år fikk han sølvmedalje i junior-NM i styrkeløft. I august begynte han på ingeniørstudiene i satellitteknologi, og flyttet fra hjembyen til Narvik, skriver VG.

– Jeg har en genuin lidenskap for helse og trening, og også prestasjon, og tror med hånden på hjertet at alle kan oppnå det de ønsker, så lenge de jobber for det, skriver han på hjemmesiden sin.

Fokuserer på etterforskning

Den siktede ble i går varetektsfengslet for 4 uker. Politiet har nå fokus på teknisk og taktisk etterforskning, deriblant avhør av en rekke vitner.

Politiet har registrert at siktedes forsvarer har gitt uttalelse til media der han fokuserer på bakgrunnen for hendelsen.

Politiet ønsker ikke å kommentere disse uttalelsene. Politiets etterforskning vil ha fokus på å avdekke hendelsesforløp og årsak.

Les også: Universitetet i Narvik: - Vi er sterkt preget av det som har skjedd

Ivarets av kriseteam

Pårørende til den avdøde ivaretas nå av helsetjeneste i sitt nærmiljø.

Medstudenter til avdøde ivaretas av ledelsen ved universitetet i Narvik i samarbeid med kriseteamet i Narvik.

Også den skadde mannens pårørende fra Harstad ivaretas av kriseteam i Narvik, melder politiet i en pressemelding.

- Den skadde er fremdeles innlagt ved UNN Narvik, hans tilstand er stabil, sier Kroken.