Naima Said: - Bushro Jama er et stort forbilde for unge somaliske jenter. Vi støtter hennes sak. Foto: Knut Ivar Aarstein

Både fredag og lørdag har det vært demonstrasjoner i Hadsel til støtte for Bushro Jama. UDIs avgjørelse om å sende henne og familien ut av landet, etter å ha hatt oppholdstillatelse i seks år, har satt sinnene i kok i Hadsel. Et 70-talls mennesker vandet langs sentrumsgatene på Stokmarknes lørdag, før det var samling på torget.

– Vi er ressurser

– Somalia er slett ikke trygt, slik myndighetene heveder. I store deler av landet er det svært farlig å være. Vi ber Norge om å omgjøre vedtaket om å sende ut 1600 somaliere. De aller fleste av oss integrerer oss og utgjør en ressurs for landet. Bushro Jama har tatt grunnskole og videregående skole her, og fått to barn. Hun og mannen flyktet fra landet etter å ha giftet seg uten tillatelse. Hun har en dødsdom hengende over seg av Al shabab for dette, sa Ahmed Jama i en appell på torget.

Han deler etternavn med Bushro, men er ikke i slekt.

– Nesten som Hansen i Norge, sier han.

Les også: Jeg er rørt og stolt

– Bruk hjertet og hodet

En harmdirrende Oddgeir Finstad tok ordet.

– I dag er jeg ikke stolt av å være norsk. Viktige avgjørelser skal tas med hjertet og hodet, sa han.

I sin appell minnet Finstad om at mulla Krekar ikke vises ut av landet fordi han kan risikere dødsstraff.

– Og det synes jeg er helt riktig. Norge skal ikke sende ut noen som risikerer dødsstraff. Men nå vil myndighetene altså vise ut en ung tobarnsmor som kan bli steinet til døde. Hva er det som skjer?

Unge Naima Said var en av de mange ungdommene på torget lørdag. Jenta går i tredje klasse på den videregående skolen i Hadsel.

– Bushro er er stort forbilde for oss jentene fra Somalia. Vi støtter henne. Hun jobber og studerer, og vi beundrer henne, sa den gråtkvalte jenta.

Dette er saken

Støttespillerne til Bushro Jama organiserer nå pengeinnsamling for å gi henne økonomiske muskler til å kjøpe juridisk bistand. Dersom du vil gi din støtte kan du bruke følgende kontonummer: 4750.45.80373