Opprinnelig er hun fra Andøy, men bor i Moss, hvor hun jobber for Østfold fylkeskommune, samt at hun sitter på fylkestinger og i fylkesutvalget som fylkesvaraordfører. Tidligere var hun medlem av bystyret og var der leder i helse- og sosialutvalget.

Valgte politikk

Til tross hun studerte journalistikk både fra Norge og USA, så var det politikken som tok henne. I 1995 startet hun som rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og jobbet da på Stortinget.

I år stilte hun på listen i Østfold som kandidat nummer fire. Det var akkurat ikke nok for andværingen. Arbeiderpartiet fikk inn tre mandater i Østfold, og nestemann inn hadde blitt Siv.

– Jeg vil takke så utrolig mye alle de frivillige som har stått på sent som tidlig i denne valgkampen og som har gjort så mye mer enn noen kan forlange. Det gikk ikke vår vei. Vi hadde ikke vinden i ryggen, men vi kommer sterkere tilbake for det vi tror på og det vi vil. Et Norge med like muligheter og arbeid for alle. Alle skal med fordi alle trengs, skriver hun på sin facebookprofil.

Satser på arbeidsplasser

Jacobsen kommer nå til å fortsette i jobben sin på fylkeshuset i Østfold. Der kommer hun til å fokusere på å bidra til å skape 6 000 nye arbeidsplasser.

– Etter litt surmuling vil jeg motivere meg ekstra for å jobbe hardere for det jeg brenner mest for: Å jakte arbeidsplasser og næringsutvikling for Østfold, skriver hun videre, før hun gratulerte de nye stortingsrepresentantene med plass på tinget.

Jacobsen ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer til annet enn at hun er skuffet over årets valgresultater.