En undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI for Grønt Punkt viser at 39 prosent av folk i Nord-Norge slurver med kildesorteringen på hytta.

- Det er ingen grunn til å droppe de gode vanene i påskeferien. Alle kartonger og annen brukt emballasje har like stor verdi for miljøet nå som resten av året. Det er ingen grunn til at de skal brennes eller havne i restavfallet, sier Eirik Oland, kommunikasjonssjef i Grønt Punkt.

Ny vår denne påsken?

Oland mener slurvingen skyldes at det er bedre tilrettelagt for kildesortering i hjemmet enn på hytta, og oppfordrer alle til å la nye sorteringsbokser bli med i pakkelasset denne påsken.

- La dette bli påsken da du lager et godt system for kildesortering på hytta. Hjemme har de fleste laget gode ordninger og blir minnet om sorteringen hver gang de åpner kjøkkenskapet, sier Oland.

Han minner om at det også er lurt å sette seg inn i hvilke sorteringsordninger kommunen der du har hytte tilbyr.

Ikke brenn kartongene

Tall fra Grønt Punkt viser at flere drikke- og emballasjekartonger havner i peiser og ovner i feriene. Men det er ingen god idé å bruke disse kartongene til oppfyring, forteller Eirik Oland.

- Kartonger gir lite varme, men mye røyk og aske når de brennes. I tillegg øker de faren for pipebrann, sier han, og benytter anledningen til å ønske alle en riktig god påske.