Ungene på Kleiva kan ri både hester og kyr... Og fedrene kan kle seg ut. Fra venstre: Bent Are Glad Pedersen, John-Erik Bjørlo med døtrene Sigrid og Johanne.

Det har gått inflasjon i å bli sykkelbygd, og i disse dager kommer de som perler på en snor. Nå er det Kleiva som har lansert seg selv og sin egen fest lørdag.

VOL møtte den glade gjengen bak initativet sammen med både barn og ku tirsdag kveld. Og de kan fortelle følgende om arrangementet som blir i området ved Kleiva bygdehus:

- Her blir det et stort arrangement med mye folk! Vi starter opp klokka to med fellesgrilling - to store griller som alle kan lage sin egen mat på. Det blir plass til mange og godt humør. Bygdehuset blir også åpent for nødvendige fasiliteter, og det blir plass til å parkere både vogn og bobil her, sier Bent Are Glad Pedersen. Uteområdet til barnehagen blir også tilgjengelig for lek og moro.

Foruten grilling og fest blir det selvsagt fokus på syklingen:

- Det blir scene, speaker, høyttaleranlegg - og vi skal få til en direkteoverføring av rittet, sier Glad Pedersen.

Utpå ettermiddagen kommer sykkelrittet forbi Kleiva, og da er målet å samle så mange som mulig av barn og voksne for å fylle gangveien. Det skal skje med kostymer, utkledning, flagg, bannere, plakater. - Vi oppfordrer til å finne på morsomme sprell!, sier initativtakerne.

Og kanskje ei og annen ku, eller andre videooverraskelser?

Hør og se mer i disse to videoklippene: