SV forlaterfylkesrådet. Arbeiderpartiet har startet egne forhandlinger med Høyre, mens dede sitter i fylkesråd sammen med oss. Det gir beskjed om ei kursendring fraArbeiderpartiets side, og SV akter ikke å vente på om de kommer fram til enavtale. Dersom Arbeiderpartiet ikke har grunnleggende holdninger hvor de serforskjell på høyre- og venstresiden er det deres valg, opplyser SV i en pressemelding.

Detrepresenterer et brudd på en samarbeidstradisjon som har vart sida 80-tallet iNordland. Et samarbeid som ble startet lenge før den parlamentariske modell medfylkesråd, da Sigbjørn Eriksen og Bjørn Fiva var de sentrale politikere for APog SV, og som ble videreført i Geir Knutsons og Rolf Knophs tid.

Vi harerfart at det er vanskelig å regjere på Rødts nåde. Rødt tar ikke ansvar forøkonomisk balanse og langsiktig planlegging. Men sett fra SVs side vil det meddagens sammensetning av fylkestinget ikke vært grunnlag for et høyredominertfylkesråd med Rødts støtte. Med andre ord finnes løsninga i sentrum.

SV mener atArbeiderpartiet burde ha is i magen, og inngå i drøftinger med Senterpartiet ogVenstre med sikte på langsiktig løsning. Når de velger å gå til Høyre viser det politisk prinsippløshet hvormaktposisjonene blir viktigere enn politikken. Det er et dårlig signal i den lange valgkampen vi går inn i foranstortingsvalget 2013. Ser ikke Nordland Arbeiderparti forskjell påsosialdemokrati og høyrepolitikk?

MaritTennfjord går av som fylkesråd for utdanning med umiddelbar virkning i fylkestinget i dag, står det i pressemeldingen.