Det er duket for en helt unik opplevelse for deltakerne på Høkens årvisse fotballskole når Nord-Norges beste fotballspillere i eliteserien og Andøys beste fotballspillere i 4. divisjon skal være instruktører.

Høkengeneral Stein Hansen håper andværingene kjenner sin besøkelsestid og melder seg på Høkens fotballskole i år som byr på en helt annen opplevelse enn forgående år.

– I forbindelse med superkampen mellom Tromsø og Bodø Glimt lørdag 25. juni, har elitelaget til Tromsø på 26 stykker sagt seg villig til å komme en dag tidligere for å delta på fotballskolen vår, sier Hansen.

Alle toppnavn er med

Tromsø kommer fredag formiddag 24. juni, og skal ha ei A-lags trening på kunstgressbanen på Bleik. Alle toppnavnene er med, inkludert tidligere Premier Leaguespiller, Morten Gamst Pedersen som er en av tidenes største Tromsøprofiler. Etter treninga tar de over siste dagen av fotballskolen, og skal drille deltakerne i fotballtrening og øvelser som de selv kjører på sine elitetreninger. Det er også Tromsøprofilene som skal dele ut diplomer til deltakerne.

– Avslutningsdagen er lørdag 25. juni, og det vil bli en fantastisk opplevelse for fotballskoledeltakerne som skal være med og springe ut på banen sammen med Tromsø og Bodø Glimt. Det vil bli tatt et felles stående lagbilde av alle ute på banen samtidig, og dette vil sette en ekstra spiss på arrangementet, sier Hansen.

Starter onsdag

Fotballskolen starter allerede onsdag 22. juni, og da er det Høkens trenerteam Preben Charles Hansen og Vetle Pedersen som styrer opplegget.

– A-lagets spillere har ulike stasjoner med tilpassede øvelser som de enkelte skal gjennom og terpe på. Det blir en rotasjonsordning og endring av øvelser både onsdag og torsdag. Vi ønsker at alle unger skal få prøve seg på de samme øvelser som A-laget terper på til daglig, sier Hansen, og minner om suksessen laget har hatt med treningsopplegget så langt i år.

– De vant alle kamper i 5. divisjon i fjor, og så langt har de overgått alle målsettinger som de selv har hatt i 4. divisjon. De ligger i toppen av serien, og har slått lag som Mjølner og Skånland, sier Hansen.

Finaledagen lørdag

Høken gleder seg til å ønske alle ungene velkommen til den tre dager lange fotballfesten fra onsdag 22. juni til fredag 24. juni, for så å avslutte med finaledagen på lørdag. Der det først blir slaget om Nord-Norge, og deretter 4.-divisjonskamp mellom Høken og Leknes.

Beste noensinne

– For øvrig er rammen rundt fotballskolen det samme som den alltid har vært med Tine sine effekter hva gjelder utstyr og forfriskninger. Aldersgruppen er 6–16 år. Men når det gjelder kvaliteten, så vil nok dette bli det beste vi noen gang kan tilby. Instruktørene er Nord-Norges beste eliteseriespillere i kraft av plasseringen deres i eliteserien, samt Andøys beste fotballspillere i kraft av plasseringen deres i 4. divisjon. Dette er fotballkvalitet- og kompetanse av det aller ypperste som finnes. Vi tror det kan bli årtusenets opplevelse, avslutter Hansen.