Joakim Eilertsen, selger i Nordlaks på Stokmarknes, melder om nyttige dager i EU-hovedstaden.

– Vi har møtte mange kunder, som vi har avtalt møter med på forhånd. Vi får fortalt hva Nordlaks gjør, og blir kjent med hva kundene gjør. Dette blir inngangen til en relasjon mellom oss, forteller Eilertsen. Han sier at Nordlaks har møtt mange kunder de skal jobbe videre med.

– Det hjelper veldig å møtes ansikt til ansikt. Vi gjør ikke ferdig avtaler, men messa er en fin måte å bli introdusert til nye kunder.

Pleier eksisterende

En viktig del av messa er å snakke med eksisterende kunder.

– Det er ofte i Brussel vi møter våre kunder. Det er en fin arena å snakke om hvordan erfaringene er. Det er også en fin mulighet til å selge inn nye produkter.

11 personer fra Nordlaks var i Brussel i år. Messa startet tirsdag og sluttet torsdag.

11 år

For 11. året på rad har Fiskeriparken prosjektledelsen for Arena Nordland i Brussel. Arena Nordland er en felles utstillerplattform for næringslivet i Nord-Norge.  Fiskeriparken har fått oppdraget fra Nordland fylkeskommune.

– I år er vi her med 15 bedrifter.  Kjøkkenet og elevene har gjort en enormt bra jobb og utstillerne våre er godt fornøyd med egen deltakelse. Da er jeg også fornøyd, sier Daniel Sowe. Han er prosjektansvarlig for Arena Nordland i Fiskeriparken.

Bedriftsklyngen Arena Torsk i Brüssel

– Vår arktiske stand har fått stor oppmerksomhet og det er stor interesse for levendelagring.  – Folk fra inn- og utland stopper og spør hva konseptet går ut på, og mange lurer på hvor de kan få tak i dette produktet, sier Stian Frivåg

Tirsdag kom fiskeriminister Per Sandberg på besøk. Prosjektleder Beate Solvoll i Fiskeriparken og Arena Torsk sier at det både ble hyggelig og spennende.

– Han er veldig positiv til levendelagring. Vi fikk snakket litt om det store fôrprosjektet vi nettopp har startet sammen med Biomar, ToBø Fisk og Sjøfisk. Han ba oss snarest sende mer informasjon om dette.

– Levendelagring veien å gå

André Reinholdtsen, gründer og eier av Myre Havbruk AS og medlem i Arena Torsk, hadde en god prat med fiskeriministeren under Skreifestivalen på Myre i vinter.

– Han er tydelig på at dette er veien å gå, at levendelagring av villfanget torsk har et meget stort potensial, sier Reinholdtsen.

– Eller som ministeren selv uttrykker det; dette er framtida!

Smaksprøver

Ringo Haupt fra Ekspedisjonen Nyksund og Wenche Ovik, faglærer restaurant- og matfag ved Sortland VGS var også med til Brussel. De hadde med seg fem elever. Til sammen serverte disse rundt 20.000 smaksprøver til publikum og utstillere hos Arena Nordland.

– Krevende, men urolig artig og lærerikt, sier Markus Johansen, en av elevene som var med.