Vesteraalens-direktør Geir Wilhelm Wold. Foto: Arkivfoto.

– Arbeidet går bra. Nå holder vi på med å få bygget tett, i tillegg til at vi har startet å tekke taket. Vi er også i gang med den utvendige kledningen, sandwichen, forteller prosjektleder i Øksnes entreprenør, Lasse Kristoffersen.

Så snart gulvene er klare til å flytte inn på, gjør vi det. Men vi kan nok ikke belaste gulvet før i oktober/november, sier prosjektleder Lasse Kristensen, og forteller at de nå er i gang med å grovanrette gulvene.

– Vi kjører inn mye masse og jobber blant annet med å få rett høyde, sier han.

Ferietid

Ifølge Kristoffersen vil byggingen gå noe saktere i sommerferien.

– Det blir et roligere tempo, før vi kjører på igjen fra midten av august. Vi har bemannet både opp og ned. Mellom fire og ti personer har vært i sving samtidig. Nå i sommer vil det ikke være mange i sving og vi stopper helt opp i to uker, slik at vi kan lade batteriene og starte på nytt etter ferien, sier han.

Forsinkelser

Om alt er i rute per i dag, har det ikke vært slik gjennom hele prosjektet, ifølge Kristoffersen.

Helt etter planen har det ikke gått. Det har vore endringer underveis i forbindelse med prosjekteringen og det har derfor vært mye fram og tilbake. Så vi er nok litt forsinket med byggetrinn 1, men vi har god kontroll nå, sier han.

Når det gjelder den store fiskebolleboksen, som blir en sentral del av fabrikkens visuelle fasade, opplyser Kristofferse at den er i en tidlig fase.

– Det har vært noen prosjekteringer og man jobber for å finne løsninger, sier han.

Flere muligheter

Administrerende direktør i Vesteraalens, Geir Wilhelm Wold, understreker at fabrikken, når den etter hvert står ferdig, vil generere flere nye muligheter for Vesteraalens, både arealmessig og på produksjonssiden.

– Det gjør at vi vil kunne produsere fileter og ellers utvikle både fryseprodukt og fiskeburgere. Vi vil også få en generell rasjonalisering i produksjonen, sier han.

Når det gjelder de totale kostnadene for fabrikken, blir de betydelige.

– Fabrikken, når den er ferdig, med utstyr, vil ha en total ramme på 200 millioner kroner, forteller Wold.

Entusiasme

Han legger ikke skjul på at både han og de ansatte gleder seg til bygget er helt ferdig på tampen av neste år.

– Det blir nok bygging mesteparten av 2017. Men det er stor entusiasme med tanke på hva som skal skje fremover. Vi gleder oss, slår Geir Wilhelm Wold fast.