Til helgen signerer Torkildson Ryste boka "Heia Heidi" i Stokmarknes sentrum.  I boka forteller hun blant annet om den tabubelagte diagnosen tarmkreft, og hvordan det har vært å håndtere erfaringene og belastningene i forbindelsene med sykdommen.

Les også: Debuterer med bok om kreft

- Det er en bok jeg selv kunne ønske jeg fikk tildelt sammen med kreftdiagnosen. I motsetning til andre sykdomsbøker er ikke dette min historie fra A til Å. Det er temabaserte kapittel om alt fra hvordan det er å være syk og ha små barn til hvordan en kan hjelpe som pårørende, sier Heidi Torkildson Ryste.

-Tabubelagt diagnose

Torkildson Ryste forteller at hun utelukkende har hatt positive erfaringer i forbindelse med sykdommen. Samtidig mener hun det trengs mer åpenhet rundt det å ha kreft.

- Kanskje spesielt tarmkreft som er en ganske tabubelagt diagnose som rammer flere tusen nordmenn hvert år. Jeg har fått mye støtte og tilbakemeldinger både fra kjente og fremmede og det har jeg satt stor pris på. At det jeg har skrevet kan bety noe for andre og gi motivasjon og glede synes jeg er veldig rørende og jeg håper boka vil gi samme reaksjon.

Plutselig i media

Ryste har snakket med en rekke av landets største medier i forbindelse med boklanseringen, inkludert Dagsrevyen, Her og Nå, Brønsj på P1, VG og Dagbladet.

- Det har vært spesielt å plutselig være i media og direkte på TV etter selv å ha vært journalist i mange år. Men etter å ha hatt kreft blir ikke alt annet, som å være direkte på Dagsrevyen eller God morgen, Norge, så skummelt lenger, og jeg har blitt behandlet veldig bra.

Gleder seg til signeringen

Nå gleder hun seg først og fremst til å signere bøker på hjemmebane.

- Jeg er veldig spent på om det kommer noen for å kjøpe boka eller slå av en prat, sier Ryste.

Ifølge forlaget er boka full av gode råd til andre som blir rammet av kreft og til deres pårørende. I forlagets egen omtale heter det blant annet: Hvordan fortelle om alvorlig sykdom til små barn? Hvordan fungerer samlivet når kroppen forandrer seg? Hva skal man si til venner og familie? Forfatteren tar opp alle temaene man som frisk ikke tenker på, men som blir påtrengende når man blir syk. Samtidig viser hun at livsgleden og lyspunktene kan være minst like store og intense med alvorlig sykdom som når man er frisk. Boka har vært utsolgt i den lokale butikken, men det er nå bestilt inn flere eksemplarer.