Norges Landslag i Sporten Rollerderby var i dag i aksjon mot Frankrike. Kampen endte 294-94 til Frankrike. Jentene er veldig fornøyde med å ha tatt nesten hundre poeng mot et så sterkt lag.

Første landslag

- Dette er første gang at Norge stiller med et landslag i denne idretten, og vi er veldig fornøyd med å i det hele tatt ta poeng mot et så erfarent og rutinert lag som Frankrike. Vårt mål med kampen var egentlig bare å bli kjent med laget, som er bygd på de tre rollerdebylagene vi har i Norge, fra Oslo, Trondheim og Tromsø, Forteller Anne Mari Norheim som spiller på laget.

Hun er en av de fem jentene som representerer landslaget fra Andøya.

- Med meg har jeg Sofie Norheim, Ragna Råkk, Benedikte Hay og Eda Lyngra. Det var Ragna som fikk ideen til  starte det første rollerderbylaget i Norge, da hun samlet oss i venninnegjengen for å starte Nidaros Rollerderby i 2010.

Verdens raskest voksende idrett

Rollerderby beskrives som en kontaktsport på rulleskøyter, der man får poeng ved at lagets "jammer" skøyter forbi motstanderne på en rund bane.

- Man skårer ikke mål ved å bruke verken ball eller puck, her er det fart og styrke som gjelder. man konkurrerer i to lag på fem der man skøyter over flere omganger. Jammeren skal forbi laget mens motstanderen prøver å blokkere henne med skuldre og hofter, forteller Bleiksjenta.

- Sporten er veldig ny i Norge, men på verdensbasis er det faktisk den sporten som vokser raskest. Mye fordi det er en idrett som fanger opp veldig mange jenter som ellers ikke interesserer seg i sport, fordi det er så annerledes og alle kan bli gode i det, selv om du er over 30 og ute av form fortsetter hun.

Lager dokumentarfilm om reisen til verdensmesterskapet

Landslaget skal senere i dag i aksjon mot Danmark. Deres neste mål er å stille lag til World Cup i Dallas til neste år.

- Vi leter for øyeblikket etter sponsorer til verdensmesterskapet, i tillegg til at det er et filmteam med oss som lager dokumentarfilm om reisen vår dit, det er et veldig spennende miljø å være i og det er en livsstil for alle jentene her