Årets sommervikarer i VOL er Ingrid Larsen (25), Hanna Sofie Abelsen (22), Ragna Neraal (26), Katrine Larsåsen (33) og Aurora Sæverud (27).

Ingrid, Hanna og Ragna begynte allerede i midten av juni, mens Katrine og Aurora fikk sine første dager forrige uke.

– Jeg synes vi har fått på plass en solid gjeng i år. De viser stort engasjement, er kreative og kommer til å lage mange gode saker i løpet av sommeren, sier Erik Andreassen, ansvarlig redaktør og daglig leder i VOL.

Redaktør Erik Andreassen synes årets sommervikarer har fått en god start. Foto: Polaris Media

Flere nykommere

Ingrid Larsen er et kjent navn for de mest oppmerksomme VOL-leserne. Hun kommer fra Sømna på Helgeland og var også sommervikar i VOL i fjor.

– Jeg hadde sommerjobb her i fjor, og syntes vesterålinger var så hyggelige at jeg gjerne ville komme tilbake. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye mennesker, og til å lære enda mer spennende, sier Ingrid.

De fire andre sommervikarene er nykommere i VOL.

Hanna Sofie Abelsen kommer fra Sortland, men studerer for tiden digital kommunikasjon i Trondheim.

– Jeg ønsket meg en lærerik sommerjobb med tempo og nye utfordringer, derfor valgte jeg å søke stilling i VOL. Det har vært en bratt, men spennende, læringskurve. Jeg ser frem til en fin sommer i Vesterålen med mange nye og spennende oppgaver, forteller Hanna.

Ønsker å lære

Ragna Neraal kommer fra Oslo, der hun blant annet har studert statsvitenskap og filosofi.

– Jeg har en farmor fra området, og er veldig stolt av den nordnorske arven min. Den ville jeg finne mere ut av. I tillegg vil jeg lære meg det journalistiske håndverket – I VOL får jeg gjøre begge deler, sier Ragna, og legger til:

– Jeg ser frem til å bli kjent med folkene i redaksjonen. Og ellers gleder jeg meg til å dekke lokalpolitiske saker og bedre forstå regionen.

Aurora Sæverud fra Fredrikstad har erfaring som både tekstforfatter og journalist. Hun har tidligere jobbet som deskjournalist for VG og som forsideredigerer for NRK.

– Jeg har hatt lyst til å jobbe som lokaljournalist lenge, så da jeg fikk sjansen til å bli en del av VOL-gjengen ble jeg veldig glad. Her har jeg masse å lære, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med folk og lokalmiljø. Jeg skriver om det meste, men er ekstra glad i å dekke det som har noe å si for barn- og ungdom, så jeg håper folk tar kontakt hvis de har noe på hjertet, forteller Aurora.

Kunne ikke la sjansen gå

Katrine Larsåsen kommer fra Lommedalen i Bærum, og har akkurat fullført en bachelor i journalistikk.

– Jeg har alltid hatt et hjerte for lokaljournalistikken og i tillegg er jeg veldig glad i friluftsliv. Så da jeg fikk denne sjansen, kunne jeg ikke la den gå, sier Katrine.

Hun ser frem til å bli kjent med distriktet og lære mer om hva som engasjerer innbyggerne her.

– Samtidig som jeg gleder meg veldig til å dra rundt i fylket og bli kjent med nye mennesker og gjøre det jeg liker aller best, å skrive, sier hun.

Dette er årets sommervikarer i VOL:

Ingrid Larsen (25) fra Sømna

Katrine Larsåsen (33) fra Bærum

Hanna Sofie Abelsen (22) fra Sortland

Ragna Neraal (26) fra Oslo

Aurora Sæverud (27) fra Fredrikstad