Sortland kirke var ikke fullsatt, men det var likevel mange som hadde tatt turen til kirken for å få med seg "Julefryd", konserten med Kammerpikene og Sortland musikkforening. Og som vanlig var det høy kvalitet og fremførelse fra både koret og musikkforeningen.

Det var flere høydepunkt å trekke frem. Det første kom tidlig i konserten med "Kimer i klokker". Her kom det en mektig trompetintro som virkelig klarte å fylle det store kirkekommet. Det mektige lydbildet var bare begynnelsen for så kom kammerpikene inn med sin englesang og man fikk assosiasjoner til hvordan gjerterne på Betlehemsmarken må ha opplevd det da himmelen ble åpnet og englekoret stod frem i all sin skrud med himmelske basuner. Etterhver kom kirkeorgelet inn også for om mulig bidra med enda mer dybde og substans.

På "Du grønn glitrende tre" stilte kammerpikene seg opp i ruing rundt juletreet i kirken og sang den kjente sangen på vakkert vis. I forkan var det tekstopplesing fra H.C. Andersens "Grantreet".

Konserten vekslet mellom sang fra kammerpikene og musikk fra musikkforeninga. Og så spilte de sammen. Som på "Mitt hverte alltid vanker". Korpset spilte en finfin intro før koret igjen avsluttet med sine nydelige stemmer.

Det er sikkert like mange meninger om hva som skaper julestemning som det var antall lyttende publikummere i kirken. Men da korpset spilte opp en meget leken og lystig Disney-medley så kom minnene fra da man var liten og fikk se tegnefilmer i mange timer på julaften klart og tydelig frem.

Og igjen kom kontrastene i denne fine julekonserten frem da kammerpikene stemte i en ytterst mild og vakker "Ave Maris Stella" like etter den kraftige, volumiøse og lekne Disney-medleyen.

Nornorsk julesalme er en bankers på julekonserter i Nord-Norge. Og her kom den i en vakker innpakning fra kammerpikene og korpset. Det er ikke mange steder man får denne nydelige salmen fremført på en sånn elegant, dyktig og flott måte. Kanskje det var flere enn undertegnede som fikk julegåsehud?

Konserten ble avsluttet med en forlenget og ny variant av "Deilig er jorden" hvor publikum på signal fikk være med å synge.

Det blir jul i år også og med en slik innledning som Kammerpikene og SOrtland musikkforening laget i dag, så kan julen godt vare helt til påske.