Foto: Ann Sissel Jenssen

– Vi oppfordrer alle som har en bil som er 20 år eller eldre til å benytte seg av dette gode tiltaket, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjons-rådgiver i NAF.

Det er Autoretur AS som har satt i gang denne dugnaden for å få de eldste bilene ut av trafikken og vraket de bilene som har stått avskiltet i noen år. Biler som er fra 1991 eller tidligere vil man få 2500 kroner for i vrakpant i kampanjeperioden. Det er i ukene 39-43 kampanjen pågår, men den foregår ikke i samme uke over hele landet.

For å nyte godt av dette gode tiltaket er det viktig å sjekke når din lokale biloppsamler gir ekstra vrakpant. En oversikt over dette finner man på nettsidene til Autoretur.

- Når vi vet at Staten kun bidrar med 200 kroner i vrakpantsummen, er det et betydelig beløp Autoretur bidrar med, sier Engebretsen.

Vrakpanten er oppdelt slik at den som kjøper bilen første gang betaler 1300 kroner i pant, mens staten bidrar med et tilskudd på 200 kroner. NAF mener at vrakpanten må økes til en samlet sum på minst 5000 kroner.

- Kriteriene for å levere inn bilen er registreringsnummer eller understellsnummeret. Så her er det bare å komme seg til høgger’n, avslutter Jan Ivar Engebretsen.