I fjor høst ble det kjent at Coop Norge skal kjøpe ICAs dagligvarevirksomhet i Norge for 2,5 milliarder kroner.

Gjennomføringen av salget er avhengig av en godkjennelse fra Konkurransetilsynet, fordi oppkjøpet kan få stor betydning for konkurransen i dagligvaremarkedet. I den forbindelse har Coop Norge foreslått for tilsynet at de selger 103 butikker som avhjelpende tiltak. Dette for å sikre konkurransen i dagligvaremarkedet.

Det skriver Coop Norge på sine hjemmesider.

- Vi vet ikke når vi vil gå ut med hvilke butikker det gjelder, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop til VOL.

Til e24.no sier hun at de foreløpig ikke vil si noe om det bare er Ica-butikker, eller om det også kan være aktuelt å selge Coop-butikker.

Konkurransetilsynet har frist til 4. mars med å komme med sin godkjenning.

– Basert på de signaler vi har fått fra Konkurransetilsynet vedrørende lokale konkurranseutfordringer, foreslår Coop at totalt 103 butikker overtas av andre aktører. Vi mener dette er tilstrekkelig for å sikre en fortsatt sterk konkurranse i de aktuelle markedene, sier Geir Inge Stokke, konstituert administrerende direktør i Coop Norge i en pressemelding.

Coop vil ikke selv kommentere hvilke butikker som er aktuelle å selge. Adresseavisen har imidlertid fått innsyn i oversikten via Konkurransetilsynet.

Av brevet som har gått fra Coop til tilsynet går det frem at Coop vil selge flere av sine butikker i Vesterålen.

Én Coop-eid butikk i Bø, én på Stokmarknes, Melbu, Myre, Sortland og Lødingen vil bli lagt ut for salg dersom Konkurransetilsynet godkjenner Coops oppkjøp av Ica, med forbehold om salget av 103 av konsernets butikker.