Rema-kjøpmannen fra Sortland tilbringer hver dag mange timer i butikken i Sjøgata. På fritiden er han pappa for tre små og driver med trylling. Det var nettopp dette talentet som førte han til audition på Norske Talenter. Daniel har hatt en kometkarriere etter at han for tre år siden fattet interesse for trylling. Det startet med at han lovte å trylle i en barnebursdag en niese. Etter hvert har det «ballet på seg».

–Tryllingen ga såpass mersmak at jeg bestemte meg for å fortsette. Jeg føler at jeg har hatt en fin utvikling. Tryllingen er mye mer avansert nå enn da jeg startet. Vanskelighetsgraden har blitt større etter hvert som jeg har fått mer erfaring. Jeg tester kunstene på samboeren og andre før jeg tar det med på repertoaret, sier Johansen, som har en travlere hverdag enn de fleste trykkekunstnerne.

Har kommet langt

34-åringen har ingen ambisjoner om å gjøre tryllingen til levebrød selv om han har kommet langt. Det å trylle bort ting i større forsamlinger er og blir en hobby. Selv om Johansen har ambisjoner om å utvikle seg. Det er litt av drivkraften for at han bruker både energi og tid. For han var det både en stor tillitserklæring og voldsomt motiverende å bli invitert til Norske Talenter- «precast» i Tromsø, og deretter audition i Stjørdal.

Det kom folk fra hele landet til Kimen kulturhus. Nåløyet for å få stå på scenen i Nord-Trøndelags største by var trangt. Det var nemlig bare 20 innslag. Daniel Johansen hadde all mulig grunn til å være fornøyd med at nettopp han var en av dem som fikk muligheten til å vise seg frem for Bjarne Brøndbo og de andre dommerne. De konkurrerte om «finaleplass» i Oslo.

Flere tryllekunstnere

– Hva var det som fikk deg til å melde interesse for Norske Talenter, Daniel?

– Jeg la merke til at det under fjorårets sending var en god del tryllekunstnere i aksjon. Jeg tenkte som så at det kunne ha vært interessant og tatt del i dette. Dermed ble det sånn at jeg meldte meg på. Alvoret begynte å gå opp for meg da jeg kom til kulturhuset. Jeg må innrømme at jeg var mer spent og nervøs enn jeg bruker å være. Faktisk så mye at jeg fryktet at det skulle ødelegge for meg, sier Johansen som var mange erfaringer rikere da han forlot scenen.

Det var minst like nervepirrende å stå der å vente på dommen, som det var å starte selve tryllingen. Jeg setter stor pris på de gode tilbakemeldingene jeg fikk, sier Daniel som ikke kan røpe om vi får se han på TV-ruta i løpet av vinteren. TV2 samler de som gjorde det best på auditionen i Oslo rett før jul.