Til tross for poeng hjemme mot Skarp i forrige runde, ligger Sortland IL på bunnen av tabellen med ett poeng og 7-51 i målforskjell på 10 runder. Lørdagens motstander Skjervøy ligger sju poeng foran med 17-24 i målforskjell.

Nysignering Simon Laugsand er sterk i troa foran nok en skjebnekamp.

– Det viktigste er vel at vi ikke taper mot Skjervøy. Vi kan ikke tillate at de drar fra oss på tabellen. Jeg har stor tro på at vi skal reise derfra i alle fall med ett poeng, sier han.

Duell mellom to kvinnelige trenere

Kampen ser divisjonens to kvinnelige trenere i Julie Voktor Pedersen og Eline Torneus komme ansikt til ansikt om poengene. Laugsand på sin side, har vært på alle treningene denne uka og har et godt inntrykk av Voktor Pedersen som trener:

– Hun vil veldig mye og er villig til å lære underveis. Det er et veldig godt utgangspunkt for henne. Hun ønsker å ta denne muligheten som er gitt henne og gjøre en forskjell på dette nivået, sier han.

– Må skru på en bryter

På spørsmål om inntrykket av spillergruppa, sier han.

– Det må helt klart gjøres en jobb. Det meste sitter oppi hodet. Når en gruppe har gått over så langt tid med så mye turbulens og så mange tap på rad, skjer det noe med innstillinga. Skal vi begynne å vinne kamper, må det skrus om en bryter i hodet. Det er der det sitter.

Laugsand tror at inntredenen til han Ingar Angell Nicolaysen samt Ridge Robinson, kan være med å skru på denne bryteren.

– Når det kommer nye inn som har vært med å vinne noe med andre klubber, kan det være med å løfte gruppa. Jeg syns allerede vi ser prov på det.

To hovedgrunner

Laugsand kommer fra TUIL, hvor han har vært i et par år. På spørsmål om hvorfor han velger overgang hjem til Sortland, svarer han:

– Det er to hovedgrunner. Den ene var at jeg følte jeg ikke fikk den spilletiden jeg fortjente i TUIL. Jeg leverte godt, men fikk aldri tillit. Nummer to er at jeg ikke vil at Sortland IL skal rykke ned. Jeg ønsker at Vesterålen skal ha så mange lag som mulig i tredjedivisjon. Det syns jeg er viktig fordi å ha et lag i tredjedivisjon er bra for rekruttering av unge spillere. De får noe å se opp mot og sikte mot.

Offensiv rolle

I TUIL hadde Laugsand en defensiv rolle på banen. I SIL vil han bidra offensivt.

– Tanken er vel at jeg skal ha en rolle fremme i laget sammen med Ridge Robinson. Jeg spilte spiss da jeg bodde i Oslo og spilte for KFUM, så det er en rolle jeg kan.

26-åringen spilte også spiss for Nord/Sprint i eliteserien i futsal, så det er en rolle han kan.

Kampen mellom Skjervøy og Sortland ser du på VOL pluss på lørdag klokken 14:00.