– Stress ned. Alle skal trygt fram, er veivesenets råd.

– Påskefolket er flinke og ansvarlige i trafikken. Men vær likevel på vakt. Selv med en sen påske kan det fortsatt bli skiftende vær- og føreforhold, spesielt på og over fjellene. Økt trafikk betyr økt risiko, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Hver påske skjer det om lag 100 trafikkulykker med personskader. I fjor mistet to livet i påsketrafikken, mens det tilsvarende tallet for de fem foregående årene har variert fra fire til sju personer.

– Om du tilpasser farten etter forholdene, ikke stresser og sikrer både passasjerer og last, bidrar du til en trafikksikker påske for både deg, dine og alle andre som ferdes på norske veier. Mange har det ubegripelig travelt i påsketrafikken. Alle skal trygt både fram og tilbake, sier veidirektøren.

I påsketrafikken i 2016 registrert Statens vegvesen 76 alvorlige trafikkulykker, hvor to mistet livet og 11 ble hardt skadd. I gjennomsnitt de ti siste påskene har fire mistet livet. Tallene varierer noe fra påske til påske.

– Dette er mer enn bare tall og statistikk. Bak hver eneste ulykke er det en tragedie som rammer familie, kolleger, venner og lokalsamfunn. Vi har alle et felles ansvar for å redusere risikoen. Vi skal ha alle trygt fram i påska, sier Moe Gustavsen.