Etter seks år med oppholdstillatelse i Norge fikk Bushro Jama fra Somalia uventet beskjed om at hun må ut av landet.

Hadselsamfunnet har reagert sterkt på UDIs avgjørelse, spesielt elevene ved Hadsel videregående skole. I 17-tida fredag arrangerte de fakkeltog på Stokmarknes for å vise sin støtte til Bushro og familien.

– Med dette vil vi vise fellesskap. Noen må gjøre noe. Det er ikke rett at hun skal kastes ut av landet på det grunnlaget hun blir. Bushro har blitt et forbilde for oss med den viljestyrken og det pågangsmotet hun har vist, sier elev ved Hadsel videregående skole, Amalie Johansen, til VOL like før fakkeltoget gikk gjennom Stokmarknes' gater fredag.

Studiestedsleder Åse Jakobsen var rørt over å se at så mange mennesker møtte opp for å vise sin støtte.

– Jeg er så stolt. Jeg er stolt og rørt over elevene og folket i Hadsel. Det er så fabelaktig at folk engasjerer seg. Men egentlig er det en selvfølge. Det handler om at folk har rett til å leve trygt. Og det er ikke trygt å sende Bushro og familien tilbake til Somalia. At så mange møter opp viser at vi har et varmt hjerte i Norge. Det må vi fortsette å vise i handling, ikke bare tomme ord, og det må myndighetene også skjønne, sier Jakobsen.

Det er ifølge lektor Dina Nilsen ved skolen i Hadsel også startet kronerulling for familien, slik at de kan få kjøpt seg ekstra advokathjelp utover det staten dekker. Folk som vil bidra kan overføre penger til konto 4750 45 80373.